Cele mai importante lucruri pe care să nu le faci niciodată la duș dimineața. Sfatul medicilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Spencer Davis
Sursa foto: unsplash, autor Spencer Davis

Nimic nu este mai bun pentru a-ți oferi energie dimineaţa decât un duş. Cu toate astea, există câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când facem acest lucru, potrivit medicilor.

Dușul dimineața nu ar trebui să fie niciodată prea fierbinte

Deși ideea de a-ți începe dimineața cu un duș rece sau călduț poate părea neatrăgătoare, experții spun că este cel mai bun lucru pentru tine. "Dușul de dimineață ar trebui să fie călduț și nu prea fierbinte", spune medicul estetician profesionist Alison Angold. "Apa foarte fierbinte nu numai că va usca pielea, dar va îndepărta și bariera de suprafață a pielii - mantaua acidă. Mantia acidă este alcătuită din transpirație și sebum și ne oferă un strat invizibil de protecție antibacteriană. Această protecție împiedică bacteriile să pătrundă în piele, dar protejează și împotriva uscăciunii excesive, sensibilității, iritației, congestiei și erupțiilor cutanate, deci este o componentă esențială a pielii."

Dermatologul clinician Ailynne Marie Vergara-Wijangco, MD, este de acord că "apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale și deteriorează pielea mai repede". În timp ce unii oameni susțin că dușurile reci sunt cele mai bune, ea spune că orice temperatură care vă face să vă simțiți bine funcționează - atâta timp cât nu este extrem de fierbinte. Dar chirurgul estetician Robert Goldman, FRACS, MB, crede că ar trebui să încercați dușurile reci, menționând că un duș rece dimineața vă poate ajuta să vă treziți, să îmbunătățiți circulația sângelui, să relaxați mușchii dureroși și să accelerați recuperarea după exerciții fizice intense.

 Nu este indicat să stai prea mult timp în duș dimineața

Deși ar putea fi tentant să vă începeți ziua cu un duș lung, experții vă avertizează împotriva acestei practici. "Dușul prea îndelungat poate fi dăunător pentru piele", spune Amber O'Brien, MD, medic la Mango Clinic. O'Brien sugerează să nu petreceți mai mult de cinci până la 10 minute la duș dimineața. Vergara-Wijangco subliniază, de asemenea, că expunerea prelungită la apă ar putea duce la uscarea pielii și a părului.

Persoanele cu afecțiuni ale pielii trebuie să fie deosebit de atente la ceas în timp ce sunt la duș. O'Brien notează că cei care suferă de eczeme sau psoriazis ar trebui să petreacă cât mai puțin timp posibil sub duș. Vergara-Wijangco spune același lucru despre persoanele cu dermatită atopică sau piele foarte uscată. Dacă aveți orice fel de afecțiune a pielii, aceasta ar putea fi exacerbată dacă faceți un duș prea lung sau prea fierbinte, potrivit bestlifeonline.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel