Cele mai bune trucuri care te ajută să adormi la loc, dacă te trezești în miez de noapte

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto pexels
foto pexels

Trezitul la miezul nopții este cel mai rău - și cu toții am trecut prin asta. În cel mai bun caz, vă veți începe ziua puțin mai amețit, puțin mai irascibil și mult mai înfometat. (Jurnalul European de Nutriție Clinică a constatat că persoanele care nu dorm suficient consumă cu aproape 400 de calorii mai mult decât în mod normal în ziua următoare). Și, deși ar putea fi tentant să luați pastilele de somnifere în astfel de situații, ar trebui să știți că există și alte modalități, susținute științific, de a adormi - în mod natural.

De fapt, singurul lucru pe care nu doriți să îl faceți este să apelați la medicamente. Potrivit Clinicii Mayo, utilizarea frecventă a somniferelor fără prescripție medicală ar putea crea o dependență care, în timp, nu va face decât să vă agraveze insomnia. Așa că, înainte de a lua o sticlă de melatonină, încercați în schimb unul dintre aceste trucuri.

Lavandă

Toată lumea iubește mirosul de lavandă. Dar se pare că această substanță are și câteva beneficii serioase.

Conform unui studiu publicat în The Journal of Biological and Medical Rhythm Research, lavanda vă poate ajuta să vă culcați într-o stare sporită de relaxare. Mai mult, potrivit cercetătorilor, doar trei mirosuri de lavandă - pe o perioadă de până la 30 de minute - vă pot ajuta să dormiți mai adânc și să vă simțiți mai energic la trezire. Păstrați o rezervă în sertarul de lângă pat pentru a vă adormi în țara viselor ori de câte ori este nevoie.

Reduceți căldura

Experții lor spun că atunci când corpul tău începe să se stingă pentru noapte, scade cu câteva grade, ceea ce ajută ulterior corpul tău să intre și să rămână în faza REM. Păstrând camera ta caldă, indiferent cât de confortabilă s-ar putea simți în timpul nopților friguroase de iarnă, nu faci decât să-ți inhibi propriul somn.


Să intri la duș

Știți senzația aceea când ieșiți din duș și simțiți un fior? Aceasta este senzația că temperatura corpului tău scade cu câteva grade - ceea ce, din nou, te ajută să adormi din nou. Data viitoare când ești treaz la primele ore ale dimineții, încearcă să reduci temperatura în cameră, să faci un duș rapid și cald și să te întorci în pat. În momentul în care capul tău va ajunge pe pernă, camera ta se va fi răcit, ajutându-te să adormi imediat.

Puneți-vă niște șosete

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature, "gradul de dilatare a vaselor de sânge din pielea mâinilor și a picioarelor ... este cel mai bun predictor fiziologic pentru instalarea rapidă a somnului".
Cu alte cuvinte, persoanele care poartă șosete adorm mai repede. Așa că, dacă aveți nevoie să adormiți rapid după ce vă treziți pe neașteptate, puneți-vă o pereche de șosete.

Nu vă uitați la ceas

Când vă treziți în mijlocul nopții, sunteți tentat să aruncați o privire la ceas. Dar, potrivit Clinicii Mayo, privitul la ceas poate provoca o suferință nejustificată - și asta vă poate împiedica să vă culcați din nou. Așadar, asigurați-vă că orice indicație a orei - un ceas deșteptător, telefonul - nu este la vedere.

Opriți dispozitivele

Lumina blândă care provine de la dispozitivele electronice - lumina albastră - este cel mai mare dușman al tău atunci când vine vorba de o noapte de odihnă bună. Lumina albastră este ceea ce experții numesc "îmbogățită cu lungime de undă scurtă", ceea ce înseamnă că suprimă receptorii de melatonină. Melatonina, dacă nu știați, este hormonul care vă ajută să dormiți.

Așa că faceți puțină curățenie înainte de a vă culca. Închideți televizorul. Închideți laptopul. Pune-ți telefonul cu fața în jos. În acest fel, aceste dispozitive nu te vor mai trezi în miez de noapte, potrivit bestlife.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel