Cele mai bune alimente care combat simptomele menopauzei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @Drazen Zigic
Foto: Freepick @Drazen Zigic

Menopauza este o tranziție naturală în viața unei femei, deoarece ciclurile menstruale se încheie. Care e cea mai bună dietă pentru menopauză.

Menopauza este confirmată la 12 luni de la ultima menstruație. Cu toate acestea, tranziția și simptomele asociate cu menopauza pot dura mai mulți ani.

În timp ce menopauza este legată de multe simptome inconfortabile și crește riscul de a suferi de anumite boli, dieta ta poate ajuta la reducerea simptomelor și la ușurarea tranziției.

Alimente de consumat pentru ameliorarea simptomelor menopauzei


Există dovezi că anumite alimente pot ajuta la ameliorarea unor simptome ale menopauzei, cum ar fi bufeurile, somnul slab și densitatea osoasă scăzută.

- Produse lactate

Scăderea nivelului de estrogen în timpul menopauzei poate crește riscul de fracturi la femei.

Produsele lactate, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza, conțin calciu, fosfor, potasiu, magneziu și vitaminele D și K - toate acestea fiind esențiale pentru sănătatea oaselor.

-Grăsimi sănătoase

Grăsimile sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, pot fi benefice pentru femeile care trec prin menopauză.

Alimentele cu cel mai mare conținut de acizi grași omega-3 includ peștele gras, cum ar fi macroul, somonul și anșoa, și semințe precum semințele de in, semințele de chia și semințele de cânepă.

- Cereale integrale

Cerealele integrale sunt bogate în nutrienți, inclusiv fibre și vitaminele B, cum ar fi tiamina, niacina, riboflavina și acidul pantotenic.

Alimentele din cereale integrale includ orezul brun, pâinea integrală, orzul, quinoa și secara.

- Fructe și legume

Fructele și legumele sunt pline de vitamine și minerale, fibre și antioxidanți. Din acest motiv, ghidurile dietetice americane recomandă să umpleți jumătate din farfurie cu fructe și legume.

Fructele de pădure închise la culoare pot fi benefice pentru femeile care trec prin menopauză, potrivit Healthline.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel