Cele 5 beneficii pentru sănătate ale apei cu ghimbir

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Dominik Martin
Sursa foto: unsplash, autor Dominik Martin

Ați încercat să beți o cană de ceai de ghimbir sau apă cu ghimbir? Rădăcina de ghimbir dă o aromă picantă băuturii tale, este un gust dobândit. Știați că a bea ceai de ghimbir sau apă cu ghimbir are multe beneficii pentru sănătate? Are un efect ușor de detoxifiere, iar ghimbirul are și un efect antiinflamator. Bea-l în mod regulat sau fă-ți o ceașcă de ceai de ghimbir pentru aceste cinci probleme.

 5 beneficii pentru sănătate ale apei cu ghimbir

Ghimbirul în combinație cu unele medicamente poate provoca efecte secundare. Așadar, dacă luați medicamente, întrebați un medic dacă ghimbirul este sigur pentru dumneavoastră.

1. Menstruația

Vă recomandăm să beți ceai de ghimbir dacă aveți crampe în timpul menstruației. Apa caldă cu ghimbir va calma durerea. S-au făcut multe cercetări cu privire la administrarea de pastile de ghimbir în timpul menstruației. Aceasta a arătat că suplimentele de ghimbir chiar au ajutat la reducerea crampelor. Apa cu ghimbir sau ceaiul de ghimbir funcționează într-o măsură mai mică, așa că, dacă sunteți în căutarea unei soluții naturale pentru crampele menstruale, capsulele de ghimbir pot fi soluția.

2. Greață

Mulți medici recomandă apa cu ghimbir sau ceaiul de ghimbir pentru pacienții care suferă de greață în timpul sarcinii sau ca urmare a chimioterapiei. Ghimbirul ajută la golirea stomacului, făcând ca alimentele să curgă mai repede către intestine. Acest lucru ameliorează greața.

3. Reduce riscul de boli cronice

Datorită efectului său antiinflamator, ghimbirul poate alunga agenții patogeni din organism și poate preveni îmbolnăvirile. În plus, vă protejează organismul împotriva celulelor distruse. De exemplu, poate ameliora artrita.

4. Pierderea în greutate

Apa de ghimbir sau smoothie-urile care conțin ghimbir sunt adesea prezentate ca băuturi de detoxifiere care te pot ajuta să slăbești. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, ghimbirul poate ajuta oamenii să piardă în greutate. Bând apă cu ghimbir în loc de băuturi răcoritoare sau sucuri, evitați o mulțime de calorii. În plus, îți hidratează organismul.

5. Nivelul de zahăr din sânge

S-au făcut multe cercetări cu privire la relația dintre ghimbir și zahărul din sânge, în special pentru persoanele cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, chiar și pentru persoanele fără diabet, ghimbirul poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al zahărului din sânge. În acest fel, vă confruntați cu mai puține vârfuri și scăderi de energie, potrivit tips-and-tricks.co

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel