Ceapa, efect antiinflamator. Cum să o consumi

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
ceapa - FOTO: Racool_studio
ceapa - FOTO: Racool_studio

Ceapa oferă beneficii unice pentru organism.

De fapt, proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, bolile de inimă și rănile bucale.

Ceapa este densă în nutrienți, ceea ce înseamnă că este săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale. O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre, potrivit Healthline.

Această legumă este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului.

Vitamina C acționează, de asemenea, ca un antioxidant puternic în corpul tău, protejând celulele împotriva daunelor cauzate de molecule instabile numite radicali liberi.

Ceapa este, de asemenea, bogată în vitamine B, inclusiv acid folic (B9) și piridoxină (B6) - care joacă roluri cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă, notează Healthline.

Ceapa reduce inflamațiile

Ceapa conține antioxidanți și compuși care luptă împotriva inflamației, scade trigliceridele și reduce nivelul colesterolului - toate acestea putând reduce riscul de boli de inimă.

Proprietățile lor antiinflamatorii puternice pot ajuta, de asemenea, la reducerea hipertensiunii arteriale și la protejarea împotriva cheagurilor de sânge.

Quercetina este un antioxidant flavonoid care este foarte concentrat în ceapă. Deoarece este un antiinflamator puternic, poate ajuta la scăderea factorilor de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Un studiu efectuat pe 70 de persoane supraponderale cu hipertensiune arterială a constatat că o doză de 162 mg pe zi de extract de ceapă bogată în quercetină a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică cu 3-6 mmHg în comparație cu un placebo.

Antioxidanții sunt compuși care inhibă oxidarea, un proces care duce la deteriorarea celulară și contribuie la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel