Ceaiul de hibiscus, efecte antibacteriene și antioxidante. Ce alte beneficii mai are acesta

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Freepik @pixel-shot.com
FOTO: Freepik @pixel-shot.com

Ceaiul de hibiscus este potrivit pentru orice vârstă și în orice sezon. Care sunt beneficiile pe care le obțineți dacă beți acest tip de ceai.

Ceaiul de hibiscus este un ceai revigorant, ce poate fi băut în orice sezon, la temperatura camerei, fierbinte sau cu gheață. Pe lângă gustul plăcut pe care îl are, acsta fiind potrivit și pentru copii, ceaiul de hibiscus are și o serie de beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de hibiscus, beneficii

Bogat în antioxidanți. Acestea sunt molecule ce luptă împotriva radicalilor liberi ce pot dăuna celulelor, însă sunt necesare studii suplimentare care să ofere mai multe detalii cu privire la modul în care antioxidanții din hibiscus pot influența sănătatea.

Contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Unul dintre cele mai impresionante și cunoscute beneficii ale ceaiului de hibiscus este că poate scădea tensiunea arterială.

În timp, tensiunea arterială ridicată poate exercita o presiune suplimentară asupra inimii și o poate face să slăbească. Tensiunea arterială ridicată este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de boli de inimă. Mai multe studii au arătat că infuzia de hibiscus poarte reduce atât tensiunea sistolică, precum și pe cea diastolică.

Reduce colesterolul. Pe lângă scăderea tensiunii arteriale, unele studii au descoperit că ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea nivelului de grăsime din sânge, care reprezintă un alt factor de risc pentru bolile de inimă.

Într-un studiu, 60 de persoane cu diabet au primit fie ceai de hibiscus, fie ceai negru. După o lună, cei care au băut ceai de hibiscus au înregistrat o creștere a colesterolului HDL ”bun” și o scădere a colesterolului total, a colesterolului LDL ”rău” și a trigliceridelor.

Stimulează sănătatea ficatului. De la producerea de proteine la secreția de bilă și la descompunerea grăsimilor, ficatul este esențial pentru sănătatea ta generală.

Interesant este că studiile au arătat că hibiscusul poate promova sănătatea ficatului și poate ajuta la menținerea funcționării eficiente a acestuia.

Ajută la pierderea în greutate. Mai multe studii sugerează că ceaiul de hibiscus ar putea fi asociat cu pierderea în greutate și ar putea proteja împotriva obezității.

Un studiu a oferit la 36 de participanți supraponderali fie extract de hibiscus, fie un placebo. După 12 săptămâni, extractul de hibiscus a redus greutatea corporală, grăsimea corporală, indicele de masă corporală și raportul dintre șolduri și talie.

Ajută la prevenirea cancerului. Hibiscus are un conținut ridicat de polifenoli, care sunt compuși care s-au dovedit a avea puternice proprietăți anticancerigene.

Studiile de laborator au arătat rezultate impresionante în ceea ce privește efectul potențial al extractului de hibiscus asupra celulelor canceroase, însă trebuie reținut faptul că în cadrul acestor studii s-au folosit extrase de hibiscus, astfel că mai sunt necesare cercetări pentru a vedea impactul asupra corpului uman.

Antibacterian. Bacteriile, aceste microoorganisme, pot cauza o varietate de infecții, de la bronșită la pneumonie până la infecții ale tractului urinar. Astfel, pe lângă proprietățile antioxidante și anticancerigene, unele studii de laborator au arătat că hibiscusul ar putea ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene, arată Healthline.

Vezi și: Iarba de grâu, superalimentul care stimulează sistemul imunitar. Scade glicemia și poate îmbunătăți activitatea cerebrală

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel