Cea mai bună apă și sănătoasă din România de la robinet. Orașul în care o găsești, o spune medicul Mihail Pautov

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Dr. Mihail Pautov a spus care este cea mai bună apă de băut din România.

„În majoritatea orașelor din țară, apa este verificată de DSP care ia probe în fiecare zi și face analize. Iar cel puțin apa din București este calitativă. Putem să bem această apă fără nicio problemă. Ceea ce este, uneori, într-adevăr problematic este că țevile din bloc nu sunt verificate și pot fi vechi, pot conține rugină și alte sedimente care pot veni prin robinetul nostru în apă. Aici am o soluție: eu folosesc această cană de apă (nr - vedeți în video). Are un principiu foarte simplu.

În interiorul acestei căni este un filtru. El are multe minerale și straturi de nisip fin care pur și simplu opresc rezidurile, opresc rugina din apa de la robinet, iar la final ai apă pură, ca de izvor”, a zis medicul  Mihail Pautov pe TikTok.

@doctor.mihail

Argumentul suprem al apei alcaline? Rezolvat ????????✅

♬ original sound - doctor.mihail

VEZI ȘI: Mâncare rece sau caldă? Când riscăm să facem cancer în funcție de cum o consumăm

Mâncare rece sau caldă? Când riscăm să facem cancer în funcție de cum o consumăm aflăm în rândurile de mai jos.

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, a vorbit despre legătura dintre cancerul scuamos și alimentele fierbinți.

"Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar.

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți. Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei", a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu la "Academia de Sănătate", emisiune realizată la DC News.

CITEȘTE ȘI: Zacusca e foarte dietetică, dar atenție la un detaliu, spune medicul Anca Hâncu

VEZI ȘI: Aspirina poate face minuni, dar atenție cum o luați! Avertismentul unui medic

Aspirina poate face minuni, dar atenție cum o luați!

Doru Negru, medic primar Diabet, Boli Nutriție și Metabolice, SANADOR, a spus cum trebuie luată aspirina.

„Povestea cu aspirina este foarte drăguță. Experiența arată că recidiva, după un accident vascular cerebral, sau după un infarct este semnificativ mai rară la persoana care ia sfertulețul de aspirină”, a zis medicul Doru Negru de la Sanador. 

Cât despre a lua aspirină preventiv, medicul a zis: „Nu s-a dovedit nimic în acest sens, dar dacă omul zice: „eu iau un sfert de aspirină preventiv”, mi-e frică să-i spun să nu mai ia pentru că mă va înjura pe mine dacă se va întâmpla ceva. Însă statistica ne arată că aspirina nu previne apariția infarctului sau accidentului vascular cerebral, ci previne recidiva. Aspirina este musai să o iei după ce ai făcut atac vascular cerebral, dar nu s-a dovedit a fi benefică înainte, adică nu s-a dovedit că previne”.

VEZI ȘI: Medicul Doru Negru a spus cel mai crunt adevăr despre mâncare

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel