Ce tip de grătar e bine să folosiți pentru a evita cancerul. Avertismentul medicului Anca Hâncu

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie creată de Mateusz Dach, de la Pexels
Fotografie creată de Mateusz Dach, de la Pexels

Cum vine vara și începe sezonul grătarelor, nutriționistul doctor Anca Hându ne oferă niște sfaturi alimentare. ”Tot ce facem zi de zi, ne duce spre menținerea sănătății sau ne poate îndrepta dimpotrivă spre boală.”

Doctor Anca Hâncu recomandă în general să fie utilizate grătare electrice, fiind o alegere sănătoasă, deoarece grătarul cu cărbuni ar produce hidrocarburi ciclice care sunt cancerigene. Cu toate acestea, dacă dorim să facem un  grătar, ar trebui să evităm carnea mai grasă precum ceafa de porc și să alegem o carne de pui sau de pește, pe care să o putem marina pentru a nu fi uscată și avea o altă savoare. Cantitatea ideală pe care o putem mânca la o masă este de 300 de grame, cât ar fi o porție normală. 

Lângă carne, specialistul ne recomandă să avem salate sau legume pe care le putem condimenta, ardei, vinete, cartofi copți, roșii simple sau roșii coapte care ajută la digerare, sau putem să le asezonăm cu niște mujdei sănătos (trebuie să conțină apă minerală și un strop de ulei). Este recomandabil să utilizăm cât mai puțin din sosuri (maioneză, ketchup, muștar) și să lăsăm totul cât mai simplu. 

Trebuie să ne bucurăm de grătare, dar trebuie să fim atenți și la sănătate, să nu consumăm foarte multă pâine (specialistul recomandă o felie pentru doamne, iar pentru domni două felii), să nu consumăm în exces băuturi alcoolice (recomandarea este de a bea apă minerală cu o felie de lămâie lângă, puțin vin, chiar șpriț), dar putem consuma și un desert, preferabil  este să avem fructe de sezon.

Cu toate aceste recomandări ale doamnei doctor, trebuie să ne gândim că este o ocazie unde ne reîntâlnim cu prietenii și trebuie să ne simțim bine.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel