Ce spune ora la care te trezești în miez de noapte despre starea ta emoțională. STUDIU

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Alexandra Gorn
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Alexandra Gorn

Ora la care te trezești noaptea îți poate spune care sunt problemele tale emoționale.

Potrivit The National Sleep Foundation, oamenii se află într-o stare de agitație. Un sondaj realizat în 2011, în care au fost chestionați americani cu vârste cuprinse între 13 și 64 de ani, a arătat că 43% dintre oameni dorm rar sau niciodată bine în timpul săptămânii.


De asemenea, sondajul a constatat că aproximativ 60 la sută dintre oameni se confruntă cu o problemă de somn în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte.


Așadar, de ce nu reușim să adormim sau de ce ne trezim în timpul nopții?


Medicina tradițională chineză spune că răspunsul la această întrebare depinde de momentele specifice în care o persoană se trezește continuu în timpul nopții.


Pornind de la această idee, diferitele organe ale corpului tău stimulează emoții și stări spirituale specifice.


Somnul este foarte apreciat și reprezintă un aspect crucial al bunăstării noastre fiziologice în medicina chineză.


O teorie utilizată de medici pentru a explica ciclul nostru de somn este shen, care descrie gândirea, starea de conștiință și funcțiile mentale.


Corpurile noastre au fost proiectate să urmeze un ritm natural, iar shen urmează îndeaproape acest ritm. Acesta este menit să rămână latent noaptea, în timp ce ne odihnim, iar apoi să devină alert și excitat în timpul funcțiilor noastre din timpul zilei.


Iată ce înseamnă atunci când vă treziți în timpul nopții la ore diferite:


Dificultăți în a adormi între orele 21:00 și 22:00:


Sunteți stresat.


Stresul pare să fie practic un termen de uz casnic în acest moment. Ne gândim în mod constant la zece lucruri în același timp și se așteaptă să le executăm perfect. 


Când îți așezi capul pentru a te odihni, este posibil ca gândurile să îți aglomereze mintea și să te împiedice să te odihnești pe deplin.

Problemele de la serviciu, pregătirea copiilor pentru școală dimineața, găsirea timpului pentru a vă menține sănătatea și a face exerciții fizice, lista poate continua la nesfârșit...


Este recomandat să combateți acest lucru prin practicarea meditației nocturne.


Trezirea între 11 PM și 1 AM:


Vă confruntați cu o dezamăgire emoțională.


Medicina tradițională chineză atribuie această perioadă de timp vezicii biliare, care este o parte din ceea ce ne controlează emoțiile. 


Chinese Medicine Living afirmă că vezica biliară este responsabilă de pasiunea noastră pentru viață, de acțiune și de asertivitate.


Atunci când vezica biliară este echilibrată, ne simțim fericiți și mulțumiți. Dar dacă vă confruntați cu o lipsă de pasiune, probleme cu luarea deciziilor sau timiditate, vezica biliară nu este sincronizată.


Trezirea între 1 și 3 dimineața: 


Ești furios.


Furia este asociată cu ficatul. Atunci când avem resentimente care nu sunt exprimate, acestea se acumulează în timp în ficat.


Așa că, atunci când încerci să dormi toată noaptea, corpul tău îți amintește de această senzație sâcâitoare noapte de noapte.

Citește și: 8 remedii banale pentru circulația proastă. Ce faci când ți se umflă picioarele


Trezirea între 3 și 5 dimineața: 


O Putere Superioară încearcă să-ți spună ceva.


Acesta este momentul în care plămânii sunt cei mai activi. În medicina tradițională chineză, plămânii sunt responsabili de deplasarea energiei prin întregul corp, precum și de asigurarea protecției imunitare. Sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a semnala stările de depresie și de durere.


Dacă treci printr-o perioadă dificilă din viața ta și nu reușești să depășești stăpânirea pe care o are asupra ta, ar fi bine să explorezi posibilitatea ca o putere superioară să îți vorbească.


Când vă treziți în această perioadă, luați un moment pentru a vă relaxa, respirați și rugați-vă pentru a trece peste momentul de tristețe.


Trezirea între 5 și 7 dimineața:


Aveți blocaje emoționale.


Când vă treziți în timpul somnului la această oră, intestinul este hiperactiv. Ca membru al unei lumi imperfecte, vei fi rănit uneori.


Experiențele supărătoare te pot conduce să te retragi în tine și să te bazezi pe tine însuți, mai degrabă decât să riști totul pentru a fi rănit din nou.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel