Ce spun poftele despre starea ta de sănătate. Dacă vrei mereu ciocolată înseamnă că ai nevoie urgent de magneziu

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ce spun poftele despre starea ta de sănătate. Dacă vrei mereu ciocolată înseamnă că ai nevoie urgent de magneziu
Ce spun poftele despre starea ta de sănătate. Dacă vrei mereu ciocolată înseamnă că ai nevoie urgent de magneziu

Cu toții avem pofte de anumite alimente: dulci, sărate, acre sau iuți. Dar știați oare că aceste pofte sunt, de fapt, mesaje despre starea noastră de sănătate pe care corpul ni le transmite? Poate că ar fi cazul să începem să fim mai atenți și să le putem interpreta. Fie că este vorba despre înghețată sau chipsuri poftele ne indică faptul că organismului îi lipsesc nutrienți importanți. 

 

 

Dulciuri - Dacă îți este poftă de ceva dulce, cel mai probabil te confrunți cu o variație a nivelului de zahăr din sânge. Cedând în fața prăjiturilor nu face decât să-ți înrăutățești situația, deoarece nivelul de zahăr din sânge se dezechilibrează.  Dacă alegi un fruct atunci când ți-e poftă de ceva dulce sau încerci să mănânci mai multe alimente bogate în fibre și în carbohidrați, te va ajuta să remediezi situația.

Ciocolată - Dacă ți-e poftă mereu de ciocolată înseamnă că organismului tău îi lipsește magneziu. Nutriționiștii estimează că mai mult de 80% din populație are deficiență de magneziu, de aceea ciocolata este una dintre cele mai dese pofte. Și, deși conține antioxidanți, ciocolata este mai degrabă dăunătoare sănătății decât benefică, deoarece conține foarte mult zahăr. Cu cât un produs are un conținut mai scăzut de cacao, cu atât el este mai puțin indicat. Nutriționiștii ne sfătuiesc să alegem ciocolată neagră (cu peste 75% cacao). În plus, trebuie să mâncăm alimente bogate în magneziu: semințe, nuci, pește și frunze verzi!

Alimente sărate - Dacă poftești chipsuri și popcorn, organismul tău transmite că glandele suprarenale suferă de stres cronic. Glandele suprarenale sunt responsabile de energia pe care o avem și ne ajută să facem față stresului. Pentru o funcționare bună a organismului, combaterea stresului este esențială. Încearcă să meditezi, să faci exerciții de respirație sau să înveți orice fel de tehnici de management al stresului.  

Carne roșie - Dacă ți-e poftă de carne roșie înseamnă că ai o deficiență de fier. De multe ori, oamenii poftesc burgeri sau fripturi. Femeile se confruntă adesea cu această lipsă de fier. Boabele și legumele, prunele deshidratate, smochinele și fructele uscate conțin mult fier. Totuși, fructe deshidratate trebuie consumate cu moderație, deoarece au mult zahăr și pot duce la formarea acidului. Prea multe astfel de alimente pot îngreuna scăderea în greutate.

Brânză -  Dacă ți-e poftă de brânză sau pizza, de cele mai multe ori înseamnă că ai o deficiență de acizi grași. Introdu în dieta ta nuci crude, somon sălbatic, semințe și uleiuri din semințe!

 

Cum să combați poftele alimentare

 

Multe dintre poftele pe care le avem sunt semne prin care corpul ne spune că suntem deshidratați, însă noi le interpretăm drept foame. Dacă ai bea un pahar mare de apă înainte de a ceda poftelor, i-ai oferi corpului tău exact ceea ce are nevoie și ai putea scăpa de pofte. Specialiștii spun că 80% din întreaga populație se confruntă cu deshidratarea. Așa că, înainte de a te supune poftelor, bea apă și așteaptă jumătate de oră. De cele mai multe ori, poftele vor dispărea cu totul.

[citeste si] Promoţiile de Black Friday, în atenția ANCOM. La ce trebuie să fie atenți clienții

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel