Au fost prinși românii care au furat bicicletele lotului italian de ciclism. Cât valora echipamentul

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Cei doi bărbaţi arestaţi miercuri în nordul Franţei după furtul al 22 de biciclete ale cicliştilor italieni în timpul Mondialului de ciclism pe pistă de la Roubaix au compărut vineri în faţa justiţiei, care le-a acordat un răgaz pentru a-şi pregăti apărarea, transmite AFP.

Cei doi indivizi, un francez în vârstă de 18 ani şi un bosniac de 20 de ani, sunt cunoscuţi de poliţie pentru furturi multiple. Ei vor rămâne în detenţie în aşteptarea unei noi audieri, prevăzută pentru 10 decembrie la ora 14:00 (13:00 GMT) la Lille (nordul Franţei).

Arestaţi miercuri dimineaţă la Besançon (est), potrivit unui comunicat al poliţiei judiciare, ei sunt suspectaţi de legături cu furtul celor 22 de biciclete ale echipei italiene de ciclism pe pistă în noaptea de 22 spre 23 octombrie în timpul Mondialului de la Rubaix, un prejudiciu estimat la 400.000 de euro.

Perchezițiile în Franța au dus la găsirea unor înscrisuri cu Federația Italiană de Ciclism



În 29 octombrie, 21 de biciclete au fost găsite de către autorităţile române, care apoi au procedat la patru reţineri, a adăugat poliţia judiciară franceză.

Bicicletele furate au fost găsite în România câteva zile mai târziu de poliţia locală, care a reţinut de asemenea mai mulţi indivizi, notează AFP.

Federaţia italiană de ciclism a fost surprinsă şi şocată de ceea ce s-a întâmplat, o mare catastrofă, a afirmat vineri avocatul Dominique Bellengier.

În timpul percheziţiilor efectuate la domicilii din oraşele Lille şi Lomme a fost găsit ambalaj de hârtie cu sigla Federaţiei italiene de ciclism, potrivit poliţiei judiciare franceze, care a adăugat că furtul s-a produs în timp ce bicicletele se aflau într-un camion tehnic parcat în parcarea hotelului unde echipa îşi stabilise baza după competiţia de la Marcq-en-Baroeul, nu departe de Lille, relatează Agerpres. 

Citește și: Promoţiile de Black Friday, în atenția ANCOM. La ce trebuie să fie atenți clienții

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel