Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei suc de ceapă

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Bogat în minerale și vitamine, sucul de ceapă stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor, îmbunătățește digestia, susține sănătatea inimii, iar beneficiile nu se opresc aici.

Consumul de ceapă aduce numeroase beneficii organismului, deoarece este săracă în calorii, dar bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Această legumă conține: vitaminele A, B9 și B6, C, fibre, carbohidrați, proteine, potasiu, calciu, crom, magneziu, mangan, fosfor, sulf, quercetină și antocianine. Proprietățile cepei sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, de pe vremea când se folosea ca remediu pentru tratarea durerilor de cap. În medicina alternativă, cu această legumă se pot face sucuri, care au proprietăți importante, așa cum sunt cele antiinflamatoare și antioxidante.

Menţine sănătatea digestivă

Ceapa este o sursă bogată de fibre și prebiotice, substanțe care susțin sănătatea digestivă. Pe de o parte, fibrele stimulează digestia, pe cealaltă parte, prebioticele întăresc sănătatea intestinală, imunitatea și reduc posibilele inflamații. De asemenea, consumul de prebiotice ajută la creșterea probioticelor, care la rândul lor, susțin sănătatea digestivă.

Scade tensiunea

Fiind bogat în antioxidanți, precum quercetina, sucul de ceapă ajută la scăderea tensiunii arteriale, un factor de risc pentru bolile de inimă. De asemenea, ceapa scade nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge și, totodată, nivelul de colesterol total. În plus, sulful, cromul, vitaminele din grupul B și antioxidanții întăresc sistemul cardiovascular, previn inflamația, nivelurile ridicate de trigliceride și formarea cheagurilor de sânge.

Previne osteoporoza

Studiile au arătat că femeile de vârstă mijlocie și cele aflate în perioada postmenopauzei, care au consumat 100 ml de suc de ceapă zilnic, timp de 8 săptămâni, s-au bucurat de oase puternice. Mai mult, cercetările spun că femeile care consumă frecvent ceapă își reduc riscul de fractură la șold cu 20%. Acest lucru este pus pe seama faptului că această legumă ajută la reducerea stresului oxidativ, la creșterea nivelului de antioxidanți și la prevenirea pierderii de masă osoasă, ceea ce previne osteoporoza.

Susţine imunitatea

Consumul de ceapă întărește sistemul imunitar, calitate datorată vitaminelor A, D și antioxidanților. Un sistem imunitar mai bun înseamnă și un organism mai bine apărat de răceli și gripe. Dacă te confrunți cu tuse sau febră, curăță și toacă o ceapă și las-o peste noapte într-un pahar cu apă. Se ia câteva înghițituri din acest suc dimineața și pe parcursul zilei, la 1-2 ore de pauză.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel