Ce se întâmplă cu organismul tău dacă nu bei apă toată ziua, potrivit medicilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplesh, autor Giorgio Trovato
Sursa foto: unsplesh, autor Giorgio Trovato

Știm cu toții că este esențial să bem apă pe tot parcursul zilei, însă prea mulți dintre noi uită până când efectele deshidratării se instalează.

"Este esențial să faci din consumul de apă o prioritate în viața ta de zi cu zi", spune K. Mitchell Naficy, MD, medic de familie certificat, pentru Best Life. El spune că faptul de a rămâne hidratat corespunzător vă va ajuta să vă mențineți un corp și o minte sănătoasă, precum și să preveniți problemele de sănătate legate de deshidratare.

"Încercați să beți cel puțin opt pahare  de apă în fiecare zi și beți mai mult atunci când faceți exerciții fizice sau sport, pe vreme caldă sau dacă vă simțiți rău", spune el.

Citește mai departe pentru a afla ce se întâmplă cu organismul tău dacă nu bei apă toată ziua, potrivit medicilor și altor experți

Obiceiurile tale de la baie se vor schimba

În afară de sete, schimbările de la baie sunt printre primele simptome pe care le puteți observa la deshidratare. Veți urina mai rar, iar culoarea urinei se va schimba probabil de la un galben deschis - care indică o bună hidratare - la un galben mai închis sau chiar la o culoare ambrată-maronie. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să servească drept memento că este timpul să beți.

Este posibil să aveți amețeli, dureri de cap și oboseală

Atunci când neglijați să beți apă toată ziua, puteți observa că vă simțiți amețit, că vă doare capul sau că vă simțiți obosit, spune Naficy. Acesta este doar unul dintre modurile prin care "corpul tău te avertizează că are nevoie de lichide pentru a funcționa corect", explică el.

Potrivit Clinicii Cleveland, de obicei, puteți ajuta la rezolvarea unei dureri de cap cauzate de deshidratare prin consumul de apă, odihnă și administrarea de analgezice fără prescripție medicală. Cu toate acestea, amețeala poate indica o problemă mai gravă, spun experții lor. "Dacă aveți semne de deshidratare severă (cum ar fi confuzie sau amețeli), solicitați imediat ajutor medical", scriu aceștia.

Ați putea avea probleme cu ochii

Atunci când nu beți apă toată ziua, puteți observa, de asemenea, modificări ale sănătății oculare și ale vederii. "Dacă nu se bea apă în cantități adecvate pe tot parcursul zilei, se poate ajunge la pierderea de lichide în organism", spune Besty S. Jacob, OD, optometrist în Florida,  la Best Life. "Acest lucru, la rândul său, poate duce la uscăciunea ochilor, la oboseala ochilor și la probleme de vedere, cum ar fi iritarea, lăcrimarea în exces, vederea încețoșată sau senzația de corp străin în ochi. Fără lacrimi suficiente pentru a hrăni ochii, aceștia pot fi mai predispuși la infecții."

Jacob adaugă că deshidratarea poate provoca ochi obosiți, vedere încețoșată, dureri de cap și vedere dublă. "Pentru a ameliora aceste simptome, este important să consumați multă apă și să folosiți picături oculare lubrifiante", spune el. "Consumul unor cantități adecvate de apă pe tot parcursul zilei este esențial pentru a asigura o hidratare adecvată atât pentru sănătatea generală, cât și pentru sănătatea ochilor."

Este posibil să fiți mai predispus la un accident vascular cerebral din cauza căldurii

Dacă nu te hidratezi corespunzător în zilele călduroase poți declanșa un episod acut de sănătate, spune Naficy. "Una dintre cele mai grave probleme este scăderea capacității organismului de a vă regla temperatura internă. Atunci când corpul tău este deshidratat, nu poate elibera căldura la fel de repede, ceea ce face ca organismul tău să se supraîncălzească și duce la un accident vascular cerebral din cauza căldurii", explică el.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel