Ce se întâmplă dacă mănânci doar banane timp de 12 zile la rând. Efecte surprinzătoare

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto:unsplash, autor Louis Hansel
Sursa foto:unsplash, autor Louis Hansel

Cei mai mulți dintre noi iubesc bananele pentru gustul lor, dar și pentru numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le pot oferi. 

Nu numai că bananele sunt grozave pentru nivelul de zahăr din sânge, dar pot ajuta și la sănătatea digestivă și la pierderea în greutate, ameliorează hipertensiunea, mențin sănătatea inimii și a rinichilor, ameliorează crampele asociate cu exercițiile fizice și multe altele. În plus, pot fi o gustare excelentă și sănătoasă atât pentru adulți, cât și pentru copii, și vă vor ajuta să vă simțiți sătui, astfel încât să nu mâncați în exces alte alimente. Partea proastă este că, din cauza nivelului ridicat de amidon care se găsește în fiecare banană, acest lucru poate duce la constipație dacă se consumă prea multe.

În 2015, Yulia Tarbath, nutriționis și consultant welness, a stat 12 zile la rând fără să mănânce altceva în afară de banane. Sigur, bananele sunt o sursă excelentă de nutrienți. Dar sunt ele tot ceea ce are nevoie corpul nostru? Probabil că nu. Dar Tarbath a mâncat oricum doar banane timp de 12 zile la rând.

Cu toate acestea, ea a băut, de asemenea, multă apă, s-a asigurat să se odihnească suficient și a făcut exerciții fizice în mod regulat. Acest tip de dietă are de fapt un nume și este cunoscut sub numele de "monofructe", în care o persoană mănâncă doar un singur tip de fructe pentru o anumită perioadă de timp. 

După dieta de mono-fructe, Tarbath a susținut că a observat o îmbunătățire a sănătății sale emoționale și fizice în general, ceea ce este destul de uimitor, având în vedere că a mâncat literalmente doar banane timp de mai bine de o săptămână.

Primul lucru pe care a spus că l-a observat a fost o îmbunătățire a digestiei sale și că nu a mai avut dureri de stomac. De asemenea, a spus că a început să se simtă foarte relaxată și fără stres.

Acest lucru înseamnă că a putut să se concentreze pe pasiunile și creativitatea ei, în loc să se concentreze pe factorii declanșatori de stres. Asta ne sună ca o dietă ideală.

Pe lângă faptul că a observat aceste îmbunătățiri în ceea ce privește sănătatea, ea a observat, de asemenea, că și unele dintre afecțiunile sale anterioare au început să dispară, potrivit yourtango.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel