Ce să faci ca să nu mai fii somnoros dimineaţa

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iată cum te poţi trezi mai repede dimineaţa! Cafeaua nu este, întotdeauna, de ajuns.

Te-ai trezit, ţi-ai băut cafeaua dar tot nu te poţi dezmetici? Iată câteva obiceiuri pe care le poți adopta pentru a-ți face dimineţile mai uşoare, potrivit WebMD:

Stabilește un program de somn regulat: Obișnuiește-te să te culci și să te trezești în același interval de timp în fiecare zi, inclusiv în zilele libere. Acest lucru ajută corpul să își regleze ceasul biologic.

Pune-ți telefonul sau ceasul departe de pat: Dacă telefonul sau ceasul deșteptător este la îndemână, există șanse să amâni trezirea sau să apeși pe butonul "snooze". Amplasează dispozitivele mai departe de pat, astfel încât să te ridici pentru a opri alarma.

Lumina naturală sau lumina artificială: Dacă este posibil, deschide draperiile pentru a lăsa lumina naturală să intre în cameră sau folosește o lampă cu lumină intensă în dimineața pentru a stimula ceasul biologic.

Evită să te culci târziu: Asigură-te că ai timp suficient pentru somn. Cu cât te culci mai devreme, cu atât este mai ușor să te trezești dimineața.

Fii activ în timpul zilei: Activitatea fizică regulată poate contribui la un somn mai bun și la trezirea mai ușoară dimineața.

Renunță la cafeină și nicotină seara: Aceste substanțe pot afecta calitatea somnului. Evită consumul lor cu cel puțin câteva ore înainte de culcare.

Închide ecranele: Evită să folosești dispozitive electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare, deoarece lumina albastră emisă de acestea poate perturba somnul.

Planifică-ți dimineața: Gândește-te la activitățile pe care le vei face dimineața și care te pot motiva să te trezești mai devreme.

Hidratează-te: Un pahar cu apă băut imediat după trezire poate ajuta la stimularea energiei și a funcțiilor organismului.

Începe ziua treptat: Dacă ai dificultăți în a te trezi brusc, încearcă să îți începi dimineața cu activități liniștite și plăcute, cum ar fi cititul, meditația sau savurarea unei băuturi calde.

Fiind consecvent: Cu timpul, adoptarea obiceiurilor sănătoase de somn și trezire va face trezirea mai ușoară și mai naturală. Alege câteva dintre aceste strategii și adaptează-le la nevoile tale pentru a-ți îmbunătăți rutina de  dimineață.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel