Carla Suarez Navarro a spus adio tenisului profesionist

Autorul articolului: Gabriel Nuta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

După ce a învins cancerul, jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro s-a întors în 2021 în circuitul WTA. Prin aceasta, ea a devenit o inspirație, câștigând inimile suporterilor din întreaga lume. Acum, la final de sezon, la 33 de ani, spaniola și-a anunțat retragerea definitivă din tenis. Ultimul ei meci la profesioniști a fost o victorie, miercuri, la dublu, împotriva echipei Slovaciei, în finala Cupei Billie Jean King.

La finalul acestui meci întreaga echipă spaniolă a participat la o mică festivitate de retragere dedicată Carlei, o despărțire de neuitat. Bineînțeles, au urmat multe lacrimi și zâmbete pe teren.

Mai presus de toate, spaniola Carla Suarez Navarro este recunoscută ca cea mai amabilă și mai primitoare personalitate din circuitul de tenis.

Echipa spaniolă de tenis i-a oferit un buchet de flori, îmbrățișări călduroase și o ultimă fotografie de rămas bun cu echipa.

Pe lângă personalitatea sa, tânăra de 33 de ani va rămâne în istorie ca fiind posesoarea uneia dintre cele mai curate lovituri de rever cu o singură mână.

Anul acesta, după revenire, Carla Suarez Navarro a avut ocazia să își ia rămas bun și de la turneele ei preferate din tenis, Roland Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice și US Open.

Carla Suarez Navarro a câștigat două titluri WTA la simplu în cariera sa, în 2016, la Doha, și în 2014, la Oeiras, și a fost finalistă de alte opt ori. De asemenea, ea a urcat până pe locul 6 mondial în clasamentul WTA.

Mai mult, spaniola a câștigat și trei titluri WTA la dublu, alături de buna prietenă și compatrioată Garbine Muguruza. De asemenea, Carla a reprezentat Spania în Fed Cup și la Jocurile Olimpice timp de mai mulți ani.

Simona Halep, aproape de top 3 mondial la banii câştigaţi din tenis. Doar 800.000 de dolari îi mai trebuie

După ce a spus adio definitiv tenisului profesionist, Carla Suarez Navarro a scris pe Instagram:

„Astăzi este o zi grea și tristă din punct de vedere sportiv. Astăzi a fost ultimul nostru meci împreună, au fost mulți ani, multe meciuri, multe momente și multe emoții pe care le-am trăit.

Am vrut să ne mai oferim încă o victorie după toate eforturile pe care a trebuit să le facem, dar nu a fost posibil.

Să joc alături de tine a fost o adevărată onoare și un privilegiu. Îți mulțumesc că mi-ați oferit aceste Jocuri Olimpice și îți mulțumesc pentru tot Garbine Muguruza.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel