Caramitru: Cred ca următoarele 5 evenimente se vor întâmpla in următorii 30 de ani. Cu consecințe uriașe

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Andrei Caramitru
Andrei Caramitru

Andrei Caramitru vine cu mai multe scenarii pentru viitor.

„Eu cred ca următoarele 5 evenimente se vor întâmpla in următorii aprox. 30 de ani. Cu consecințe uriașe:

- realitatea virtuală va fi imposibil de diferențiat fata de realitatea “normala”, lumea de afara.

- inteligenta artificiala va depăși nivelul omului - dialogul cu sistemele astea va fi natural si mai de calitate decât discuția cu oricine in jur - se vor găsi mecanisme de întârziere ad-eternam ale îmbătrânirii. Însă vor fi extrem de scumpe - doar câțiva in țările avansate vor beneficia de așa ceva - “aleșii” astia vor putea trai pana la 200 de ani. Asta va crea o tensiune uriașă in societate, consecințele nici nu ni le putem imagina …

- vom descoperi ca exista sau a existat viața si pe alte planete - ceea ce ar însemna ca viața e ceva absolut natural si se întâmpla de miliarde si miliarde de ori in spațiu (consecința e enorma in special in zona religioasă)

- vom vizita marte si vom stabili baze acolo.Problema este ca imensa majoritate a sistemelor sociale (inclusiv religia) plus mintea umană nu sunt pregătite pentru așa ceva. Si va fi o contra-reactie puternica. Posibil ca echilibrul social sa fie atins doar in doua sisteme :

- cyber-punk. Oligarhie care controlează un stat capitalist. Mare parte din populație însă traieste in mizerie (pentru ca e depașită total de noile tehnologii). “Rezistența” e prin rețele de hackeri semi-teroriști. Blade Runner.

- handmaid tale. Iran, Mordor. Oligarhie de stat aliata cu biserica. Hiper tradiționalism, refuz total al noilor tehnologii, mers înapoi in evul mediu cu “Tradițiile” etc. Contra-reacție la statele cyber-punk “malefice”.

Nu cred insa ca democrația așa cum e ea acum va rezista, cred ca va fi erodată pana la un punct de unde nu mai avem cum sa o mai salvam. Din păcate”, a scris Andrei Caramitru.

VEZI ȘI: Nadine, pusă la zid după ce a povestit decizia ei privind scandalul cu o companie de electricitate

Generalul Ben Hodges ne-a spus ceva îngrozitor despre un alt viitor război care va schimba complet lumea. Ce spune un celebru ambasador

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel