Cancerul poate fi prevenit printr-un obicei banal! Nu, nu e vorba de alimentația sănătoasă. Se face de două ori pe zi

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels
Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

Cancerul poate fi prevenit printr-un obicei banal! Și nu, nu ne referim la ce știe toată lumea - adică o alimentație sănătoasă, ci la un lucru ignorat de mulți români.

Fiecare persoană trebuie să fie conștientă de importanța unor principii elementare ale apărării sănătății. Și sunt foarte simple! De exemplu, cum era de așteptat, întâi de toate vorbim de alimentație. Aceasta trebuie să fie rațională, echilibrată și trebuie să evitați abuzul de grăsimi prăjite, condimente picante, băuturi alcoolice și alimente prea fierbinți.

De asemenea, este recomandat să nu fumați. Important este să respectați și igiena sexuală, a nașterii, a alăptării, cu evitarea avorturilor multiple.

Trebuie să vă expuneți soarelui în mod rațional, fără să stați timp îndelungat.

Dar poate cel mai important aspect - la care sigur nu v-ați gândit - este... igiena orală. Vă vine să credeți sau nu, dar o igienă bună orală vă ține departe de cancer. Întreținerea cavității bucale și îngrijirea sistematică a dinților, tratarea cariilor, a inflamațiilor gingivale și a mucoasei bucale reprezintă poate cea mai importantă regulă pentru combaterea apariției precancerului și cancerului. Așadar, spălați-vă pe dinți măcar de două ori pe zi!

În plus, nu uitați că este extrem de important să depistați din timp leziunile canceroase. Nu uitați cuvintele marelui nostru savant, Victor Babeș:

„Cancerul nu începe ca un cancer, ci ca o iritație cronică banală care, de multe ori, s-ar putea evita”.

El a fost acela care a atras atenția asupra pericolului la care se expun cei care „neglijează timp de zeci de ani diferite iritații profesionale sau inflamații cronice.

VEZI ȘI: Dacă ai următoarea zodie, pregătește-te pentru o mare schimbare până în octombrie! Dacă nu se întâmplă, ”e doar vina ta”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel