Borrell, teorie interesantă: „Ar trebui să ne gândim la confiscarea rezervelor rusești pentru a acoperi costurile reconstrucției Ucrainei după război”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare confiscarea rezervelor valutare ruse înghețate.

Josep Borrell consideră că ar trebui să se ia în considerare confiscarea rezervelor valutare ruse înghețate pentru a plăti costurile de reconstrucție postbelice ale Ucrainei.

Într-un interviu pentru Financial Times, șeful diplomației europene declară că ar fi logic ca UE să facă ceea ce au făcut Statele Unite cu activele băncii centrale afgane după ce talibanii au preluat puterea la Kabul.

Uniunea Europeană și aliații săi occidentali au înghețat rezervele internaționale ale băncii centrale a Rusiei de când țara și-a lansat invadarea Ucrainei, un război pe care Moscova îl descrie drept o „operație militară specială”.

„Avem bani în buzunar și cineva trebuie să-mi explice de ce este bună (soluție) pentru banii afgani și nu pentru banii ruși”, a spus Borrell.

Borrel a spus că întrebarea cum să plătească pentru reconstrucția Ucrainei este una dintre problemele politice cheie, având în vedere „suma incredibilă de bani” care va fi implicată. El ar dori ca discuția despre metodele de acordare a „despăgubirilor militare” să vină din Rusia.

Borrell a spus că decizia, dacă va fi adoptată, nu va fi fără precedent, invocând o decizie a SUA de a aloca 3,5 miliarde de dolari în active înghețate ale băncii centrale afgane pentru nevoi, inclusiv ajutor umanitar și compensații pentru familiile victimelor 9/11.

Citește și: Charles Michel: Sancțiunile trebuie dublate de CONFISCARE. ”E o chestiune de justiție”

Sancțiuni Rusia. Ce include pachetul ȘASE. Ursula: ”Putin își va distruge în cele din urmă propria țară”

La începutul războiului, UE și aliații săi au înghețat sute de miliarde de dolari în rezerve valutare deținute de Banca Centrală.

Washingtonul a înghețat fondurile afgane după ce talibanii au preluat puterea militar și intenționează să folosească unele pentru a ajuta poporul afgan, păstrând în același timp restul, astfel încât procesele legate de terorismul militanților islamiști să poată fi sol uționate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel