Gates, despre tehnologiile verzi: Ar trebui PRELUATE de marile companii. Pot produce la o altă scară

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Bill Gates, la Forumul de la Davos / Captură youtube
Bill Gates, la Forumul de la Davos / Captură youtube

Forumul Davos a fost un bun prilej pentru fondatorul Microsoft pentru a-și expune părerile privind noile tehnologii verzi, care, în opinia miliardarului, sunt foarte scumpe și de neatins pentru o mare parte din oameni.

Bill Gates a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că există o problemă serioasă cu prețul foarte ridicat al tehnologiilor verzi, care este unul prohibitiv pentru marea majoritate a populației.

Soluția afaceristului este ca aceste tehnologii să fie preluate de marile companii, care sunt mai capabile să să le producă în număr foarte mare, scăzând astfel costul pe unitate

Preluarea acestor noi tehnologii de către marile companii, care au capacitatea de a produce astfel de lucruri la o altă scară, cred că este o necesitate urgentă”, a spus Gates.

 

Investiții și inovare

 

John Kerry, Reprezentantul pentru climă din cadrul administrației americane, care a participat și el la eveniment, a adăugat că investițiile și inovarea din sectorul privat vor fi, de asemenea, necesare pentru „a ne scoate din această groapă”.

Gates a subliniat nevoia urgentă pentru cât mai multe afaceri și investiții în noi tehnologii „verzi”, pe măsură ce lupta împotriva schimbărilor climatice se intensifică.

Miliardarul a adăugat că există îmbunătățiri importante în domeniul protecției mediului  precum  utilizarea hidrogenului, captarea CO2 și combustibilul curat pentru aviație, dar companiile private trebuie să depună eforturi pentru a face tehnologiile verzi mai accesibile.

Comentariile lui Gates au venit la câteva luni după summitul climatic COP26 de la Glasgow, la care sectorul privat și-a luat angajamente record pentru a combate schimbările climatice.

În urmă cu câteva zile, părintele Microsoft a agitat din nou apele după ce acesta a avertizat că omenirea s-ar putea confrunta cu o pandemie, mult mai periculoasă decât COVID- 19.

Lumea va trebui probabil să se confrunte cu un agent patogen care provoacă decese mult mai mari sau boli grave, spunea miliardarul, care a anunțat că va dona 300 de milioane de dolari pentru acțiuni de prevenire a unor astfel de catastrofe.

Citește totul AICI: Bill Gates: Omenirea s-ar putea confrunta cu un virus și mai distructiv

 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel