Bill Gates: Omenirea s-ar putea confrunta cu un virus și mai distructiv

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Bil Gates
Bil Gates

Acesta va oferi o donație de 300 de milioane de dolari, ca sprijin pentru prevenirea epidemiilor.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a avertizat că omenirea s-ar putea confrunta cu o pandemie, potențial mai periculoasă decât COVID- 19, scrie Financial Times.

Lumea va trebui probabil să se confrunte cu un agent patogen care provoacă decese mult mai mari sau boli grave, a spus miliardarul.

Filantropul îndeamnă guvernele să crească masiv investițiile în lupta împotriva viitorilor agenți patogeni și să sporească proviziile de vaccin în cele mai sărace țări ale lumii.

”Când discutăm despre cheltuirea de miliarde pentru a economisi... trilioane din daunele economice și zeci de miliarde de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus Gates.

Împreună cu fundația britanică Wellcome Trust, fundația foșilor soți Gates va dona 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovare în Pregătirea Epidemiilor (CEPI).

Citește și: Balada ”HAIDUCULUI” Djokovic. Antivacciniștii bulgari - versuri pe o piesă de Lepa Brena: ”Nole, nebunul îi va fenta / Și nu se va...”

Djokovic poate să mai pună piciorul în Australia mai devreme de trei ani? Oficialii spun că ar fi o posibilitate

Organizația a dezvoltat programul COVAX, care ajută țările sărace să primească medicamente împotriva coronavirusului.

CEPI vrea să adune 3,5 miliarde de dolari pentru noul proiect, care va reduce timpul necesar dezvoltării de noi vaccinuri la 100 de zile.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel