Beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale ciocolatei. Ce spun specialiștii

Autorul articolului: Romina Baluta | Dată: 18 noi 2022, 13:36 | Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Tetiana Bykovets
Sursa foto: unsplash, autor Tetiana Bykovets

Ciocolata este văzută ca un răsfăț indulgent, dar acest aliment este de fapt plin de beneficii pentru sănătate. 

Ciocolata neagră, care are mai puțin zahăr decât cea cu lapte sau albă, este cea în care veți găsi cele mai bune beneficii.


"Ciocolata neagră are multe beneficii pentru sănătate și poate fi cu siguranță savurată ca parte a unei diete echilibrate. Există multe moduri sănătoase de a încorpora ciocolata în stilul tău de viață, așa că găsește ceea ce funcționează pentru tine", a declarat Diane Vizthum, M.S., R.D., pentru Johns Hopkins Medicine.


Potrivit Johns Hopkins, a avea o relație sănătoasă cu ciocolata este cheia pentru a te bucura de beneficiile acesteia. Multe femei experimentează sentimente de vinovăție după ce se bucură de acest răsfăț, dar acest lucru nu ar trebui să existe. 

Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți


Unul dintre principalele beneficii pentru sănătate ale ciocolatei negre este conținutul său de antioxidanți. Mai exact, ciocolata neagră conține flavonoide care acționează ca antioxidanți în organism. Aceștia pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, la prevenirea cancerului și la pierderea în greutate, potrivit Everyday Health.


"Cacao este plină de numeroși antioxidanți - de fapt, mai mulți decât ceaiul verde sau vinul roșu", a declarat Toby Amidor, RD, pentru Everyday Health. "Cu cât mai închisă la culoare, cu atât mai mulți antioxidanți veți obține, dar trebuie să existe un echilibru între a mânca ciocolată neagră gustoasă și a obține beneficiile pentru sănătate."


Printre alte beneficii pentru sănătate ale ciocolatei se numără un risc mai mic de a suferi un accident vascular cerebral, îmbunătățirea cogniției, scăderea pierderii de memorie, îmbunătățirea stării de spirit, îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge, un risc redus de a dezvolta diabet și îmbunătățirea sănătății pielii. 


Cel mai bine este să alegeți ciocolată care are 70% cacao sau mai mult, ceea ce înseamnă mai puțin zahăr și grăsimi adăugate. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite