Beneficiile oțetului de mere pentru sănătate

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Oțetul nu ne ajută doar să obținem preparate delicioare, ci are multe alte beneficii și aspura sănătății.

Oțetul de mere are doar trei calorii per lingură (15 grame) și aproape niciun carbohidrat. Conform USDA Food Central Database, acesta conține cantități mici de potasiu, magneziu, fosfor și calciu. La fel ca sucul de mere, poate conține pectină, vitaminele B (B1, B2 și B6, biotină, acid folic, niacină, acid pantotenic) și vitamina C.

Acidul acetic este principalul compus activ, responsabil pentru beneficiile sale puternice pentru sănătate, pierderea în greutate fiind considerată a fi una dintre ele. Aminoacizii din acest oțet sunt antiseptice și antibiotice eficiente, în timp ce conținutul de acid acetic din oțet poate ajuta la tratarea diferitelor infecții fungice și bacteriene. Așadar, oțetul de mere are mai multe beneficii uimitoare, pe care trebuie să le știi, notează organicfacts.com

1. Ajută la pierderea în greutate

Oțetul de mere este considerat o terapie excelentă pentru pierderea excesului de greutate. Acesta acționează prin faptul că face organismul să ardă caloriile nedorite și stimulează metabolismul organismului la niveluri optime. Acesta susține controlul apetitului și arderea grăsimilor în organism. Potrivit unui studiu publicat de o echipă de cercetători japonezi în revista Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, acidul acetic, care este componenta principală din oțet, poate ajuta la sprijinirea sindromului metabolic prin reducerea obezității.  

2. Reduce nivelul de zahăr din sânge

Potrivit unui raport de cercetare publicat în Jurnalul Asociației Americane de Diabet, două linguri de oțet de mere diluat pot reduce nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, acesta poate îmbunătăți semnificativ sensibilitatea la insulină la cei care au fie rezistență la insulină, fie diabet de tip 2. 

3. Reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea inimii

Oțetul conține acid acetic, despre care se crede că ajută efectiv la reducerea nivelului de colesterol LDL (rău) și la creșterea nivelului de colesterol HDL (bun), protejând astfel sistemul cardiovascular.

4. Este bun în îngrijirea pielii

Echilibrarea nivelurilor pH-ului organismului este imperativă pentru a menține o piele sănătoasă, iar oțetul de mere poate face minuni pentru pielea ta datorită nivelului său alcalin moderat. Nivelul pH-ului acestui oțet este similar cu nivelul pH-ului mantalei acide protectoare a pielii. O clătire cu oțet de cidru de mere poate ajuta la restabilirea strălucirii pielii și restricționează dilatarea porilor pielii. Acest lucru împiedică pielea să devină prea grasă sau prea uscată și echilibrează producția de sebum și îmbunătățește circulația substanțelor nutritive. 

5. Ajută la îngrijirea părului

Acest oțet este util în controlul mătreții și în echilibrarea nivelului de pH al scalpului. De asemenea, puteți încerca să aplicați două-trei linguri de oțet direct pe scalp și să clătiți după aproximativ cinci minute. Evitați contactul cu ochii pentru a nu-l irita. Acest lucru este considerat de mulți ca fiind un remediu făcut în casă foarte eficient, însă sunt necesare mai multe dovezi științifice cu privire la eficacitatea efectelor ACV asupra îngrijirii părului pentru a susține aceste afirmații. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel