Bea ciocolată caldă în fiecare zi! Beneficiile pentru sănătate sunt uimitoare

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Pe lângă vinul fiert cu scorțișoară, ciocolata caldă este una dintre băuturile-vedetă în sezonul rece. Nu numai că îţi răsfață simțurile, dar vine şi cu beneficii nenumărate pentru sănătate.

Iată ce "minuni" poate face o cană cu ciocolată caldă:

Previne îmbătrânirea prematură și te poate ajuta să slăbești

Polifenoli sunt o categorie de compuşi cu acțiune antioxidantă. Ciocolata caldă are un conținut ridicat de polifenoli, care contribuie la menținerea unui ten sănătos și tânăr. De asemenea, unii specialiști susțin că polifenolii ajută la scăderea apetitului și contribuie la procesul de ardere a grăsimilor. Totuși, dacă vrei să slăbești, alege ciocolata caldă neagră făcută cu apă. Evită sortimentele preparate cu lactate grase și zahăr adăugat.

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Ciocolata caldă este o băutură excelentă pentru menținerea unei inimi sănătoase, aceasta contribuind la prevenția aritmiilor cardiace, bolilor coronariene și atacului de cord. Acțiunea benefică asupra sistemului cardiovascular se datorează conținutului ridicat de polifenoli, flavonoide și fitosteroli, informează thetiggle.com. De asemenea, ciocolata calda poate scădea tensiunea arterială ridicată și crește vasodilatația arterelor.

Bună pentru oase

Se știe că 99% din calciu se regăsește în dinți și oase. Ciocolata caldă este bogată în calciu și asigură menținerea sănătății oaselor și dinților, mai ales dacă alegi să o consumi cu lapte natural. Totodată, ciocolata caldă este bogată în vitamina B6, vitamină implicată în metabolismul estrogenului și sintetizarea globulelor roșii,  Datorită conținutului de B6, ciocolata caldă este recomandată în ameliorarea simptomelor neplăcute ale menstruației.

Ajută digestia și previne anemia

Pudra de cacao conține lignină, un tip de fibre alimentare insolubile. Aceste fibre acționează asupra intestinelor, promovând mișcările intestinale. Astfel, ciocolata caldă este o băutură recomandată persoanelor care suferă de constipație. De asemenea, ciocolata caldă conține vitamina B12, cunoscută pentru prevenția anemiei. Alături de acidul folic, vitamina B12 este considerată ca fiind implicată în procesul de producere a hemoglobinei. Deficitul de B12 se manifestă prin anemie, oboseală inexplicabilă, pierderea forței și furnicături resimțite la nivelul mâinilor și picioarelor, avertizează mygreengrowers.com.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel