Avocado, recomandat în orice dietă. Beneficiile pentru care trebuie să-l consumi și tu, dacă vrei să slăbești

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Specialiștii au dezvăluit faptul că avocado trebuie savurat extrem de des în orice dietă.

Atunci când încerci să slăbești, trebuie neapărat să îți construiești cele mai bune obiceiuri alimentare. Pe lângă stabilirea unui deficit caloric, practicarea controlului porțiilor și pregătirea unor mese sănătoase la începutul săptămânii, dar și după, ar trebui să știi ce să incluzi, dar și ce să nu incluzi pe lista de cumpărături. Dacă ești un consumator de avocado, de exemplu, probabil că te întrebi dacă acest fruct te poate ajuta să slăbești.

Astfel, trebuie să știi că avocado poate fi, cu siguranță, un plus excelent pentru regimul tău de slăbire. Burak, specialist în domeniu explică pentru EatThis faptul că acest fruct este o sursă excelentă de grăsimi omega-3 și fibre, o combinație puternică care stabilizează nivelul de zahăr din sânge, încetinește digestia și ține la distanță poftele nesănătoase. 

„Adăugarea de avocado în dieta ta cel puțin o dată sau de două ori pe zi te lasă pur și simplu mai satisfăcut și sătul și mai puțin predispus să te înfrupți și să iei gustări și/sau să mănânci cine mari cu multe calorii, ceea ce duce de obicei la creșterea în greutate”, confirmă Burak.

Beneficiile acestui fruct pentru dietă

Cercetările demonstrează cât de benefic poate fi avocado pentru cei care doresc să piardă în greutate și să-și intre în formă. Potrivit unei analize realizate de National Health and Nutrition Examination Survey (2001-2012), persoanele care au consumat avocado au avut o greutate corporală mai mică și o talie mai subțire decât cele care nu au mâncat avocado. În plus, datele unui studiu clinic randomizat efectuat pe adulți supraponderali au relevat faptul că mâncatul unei jumătăți de avocado în timpul prânzului a fost legat de o mai mare sațietate și de o dorință redusă de a mânca la cinci ore după prânz.

În plus față de beneficiile sale pentru pierderea în greutate, Burak spune că avocado este un "centru de putere nutritivă" care adaugă în mod natural antioxidanți în dieta ta. De asemenea, poate fi savurat în diverse moduri și este incredibil de gustos, dacă îl prepari corespunzător, ceea ce reprezintă o parte esențială pentru menținerea consecvenței obiceiurilor alimentare sănătoase.

„Pe scurt, adăugarea de avocado la mesele tale te va face fericit atât din punct de vedere mental, cât și fiziologic”, spune Burak.

Felierea unui avocado și încorporarea câtorva felii într-un sandviș sau într-o salată poate face extrem de multă diferență. Burak spune că acest lucru poate contribui la "un cu totul alt nivel de satisfacție și fericire". Ea recomandă tăierea în cubulețe a unui avocado și adăugarea acestuia la tacos sau la o salată proaspătă, indiferent de ce are în interior. Poți, de asemenea, să faci guacamole sau să introduci acest fruct într-un smoothie. Indiferent însă de varianta aleasă, fii sigur de faptul că acesta îți va face farfuria mai delicioasă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel