Avertismentul de la Casa Albă: Covid MAI blând nu înseamnă ”blând”

Autorul articolului: Oana Pavelescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Antony Fauci
Antony Fauci

Doctorul Antony Fauci a susținut un briefing de presă la Casa Albă în cadrul căreia a avertizat că, în ciuda scăderii numărului de decese, lumea trebuie în continuare să fie vigilentă deoarece COVID mai blând nu înseamnă că boala este de ignorat.

În ciuda cifrelor naționale în scădere, americanii nu ar trebui să piardă din vedere criza de sănătate publică în curs de desfășurare, deoarece spitalele rămân copleșite de pacienți cu COVID-19, dintre care mulți sunt nevaccinați, a declarat miercuri directorul CDC, Rochelle Walensky, MD, în cadrul unei ședințe de informare la Casa Albă.

"Deși este încurajator faptul că Omicron pare să provoace o boală mai puțin severă, este important să ne amintim că ne confruntăm în continuare cu o povară globală ridicată a bolii", a spus ea. "Spitalizările au crescut rapid într-o perioadă scurtă de timp, punând presiune asupra sistemelor locale de sănătate. Mai ușoară nu înseamnă ușoară".

Ratele zilnice de cazuri de COVID-19 sunt de 5 ori mai mari cu Omicron decât cu varianta Delta. Dar pentru că mulți americani sunt vaccinați și cu rapelul la zi - iar Omicron pare să provoace o boală mai puțin severă - spitalizările și decesele au rămas mult mai mici, având în vedere numărul de infecții, a spus Walensky.

"Când vă uitați la valul produs de Delta din iarna trecută, pe măsură ce cazurile cresc, spitalizările și decesele cresc într-un tipar similar", a spus ea. "În mod surprinzător, atunci când comparăm ultima lună, când Omicron a fost varianta dominantă, vedem o separare clară între cazuri, internări în spital și decese".

În această săptămână, media de 7 zile a cazurilor zilnice este de 692.400, o scădere de 6% față de săptămâna trecută. Internările în spital au scăzut cu 8%, la 19.800.

Anthony Fauci: Nu vom scăpa niciodată de COVID

În timpul briefingului, consilierul medical șef al Casei Albe, Anthony Fauc a prezentat un rezultat ipotetic pentru pandemie - și acesta nu implică eliminarea COVID-19.

"Ne dorim un nivel de control care să nu ne perturbe în societate, să nu ne domine viețile și să nu ne împiedice să facem lucrurile pe care le facem în general în condiții de existență normală", a spus el. "Mai important, concentrându-ne pe gravitatea bolii, spitalizări și decese care se încadrează în categoria acceptabilă în general cu alte virusuri respiratorii."

Dar, a spus el, "nu suntem acolo în acest moment".

Fauci a vorbit, de asemenea, despre cercetările în curs de desfășurare privind un "vaccin pan-coronavirus", sau un vaccin eficient împotriva tuturor variantelor. Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, pe care Fauci îl conduce, a investit peste 300 de miliarde de dolari în cercetarea COVID-19, iar 1,5 miliarde de dolari din această sumă sunt pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor.

Unii candidați la vaccinuri împotriva pan-coronavirusului se află deja în faza I de testare, a spus expertul. Dar el a avertizat că va dura ani de zile până când acestea vor fi autorizate.

"Nu uitați", a îndemnat el: "Regimurile actuale de vaccinare oferă deja o protecție puternică".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel