Stiri publicate de Oana Pavelescu

Antony Fauci
Doctorul Antony Fauci a susținut un briefing de presă la Casa Albă în cadrul căreia a avertizat că, în ciuda scăderii numărului de decese, lumea trebuie în continuare să fie vigilentă deoarece COVID mai blând nu înseamnă că boala este de ignorat.

Social

Rezultatele studiului aruncă o nouă lumină asupra paracetamolului
Unul dintre cele mai consumate medicamente și cel mai frecvent luat analgezic la nivel mondial - ar putea face mult mai mult decât să aline durerea de cap, potrivit oamenilor de știință.

Știri

Gucci este unul dintre cele mai celebre case de modă
Sheree McLaughlin a avut o relație de ani de zile cu Maurizio Gucci, ceea ce i-a dat curaj acestuia să iasă din mariajul nefericit cu Patrizia Reggiani. Însă această decizie s-a adus și sfârșitul tragic.

Lifestyle

Ambiții mari pentru cei care vor să obțină carne din plante
Nestle SA a investit într-un start-up vegan care încearcă să imite puiul în cel mai realist mod posibil, inclusiv cu piele și oase false, în timp ce cea mai mare companie alimentară din lume își continuă expansiunea în domeniul înlocuitorilor de carne pe bază de plante. 

Economie

Tehnologia este cea mai eficientă de până acum
Un catalizator pentru transformarea CO2 și a apei în etanol a fost pus la punct de oamenii de știință americani. Și asta cu o eficiență energetică foarte ridicată și costuri reduse. Sună promițător!

Economie

Pentru a preveni declinul cognitiv nu e ste neapărat nevoie de medicamente
Chiar și fără a primi sfaturi sau afecțiune, simplul fapt de a fi ascultat ar constitui cel mai eficient sprijin social pentru a preveni declinul cognitiv.

Lifestyle

Echipa dezvoltă o nouă tehnică de scriere cu laser care permite înregistrarea unui volum mare pe un singur disc
Ne aflăm în pragul unei revoluții în domeniul stocării datelor? O echipă de cercetători de la Universitatea Southampton din Marea Britanie speră că da. Discul de sticlă pe care aceștia îl dezvoltă promite să stocheze până la 500 de terabytes de date timp de 13,8 miliarde de ani, datorită unei...

Economie

Cosmin Ghiță, șeful Nuclearelecrica, și John Hopkin, șeful NuScale
Două companii americane își unesc forțele pentru a "avansa energia nucleară în România" prin implementarea primului reactor modular de mici dimensiuni din țară, potrivit unui comunicat de presă comun transmis joi.

Economie

A fost realizată prima teleportare cuantică între două obiecte aflate în mișcare
O echipă de cercetători chinezi a reușit să creeze o mică rețea cuantică aeropurtată cu ajutorul dronelor. În special, aceștia au reușit să distribuie informații cuantice către două stații terestre separate de 1 km, folosind două drone care plutesc. Rezumatul lucrării lor a fost publicat în...

Lifestyle

Oumuamua continuă să intrige astronomii
De la descoperirea sa în octombrie 2017, "Oumuamua", primul corp identificat vreodată ca provenind din afara sistemului solar, cu o lungime de aproximativ 200 de metri și o lățime de 20 de metri, a fost în atenția presei. Acest lucru se datorează în mare parte traiectoriei sale cel puțin bizare.

Știri

1