Asta se întâmplă cu corpul tău când mănânci ghimbir în fiecare zi, timp de o lună

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor sentot setyasiswanto
Sursa foto: unsplash, autor sentot setyasiswanto

Știm cu toții că fructele și legumele sunt foarte bune pentru noi. Se știe că ar trebui să mâncăm alimente colorate de mai multe ori pe zi, dar știați că anumite condimente au, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate? Luați ghimbirul, de exemplu. Atunci când mâncați ghimbir în fiecare zi, o mulțime de lucruri bune se întâmplă cu corpul dumneavoastră.

Ghimbirul este un condiment cu un gust foarte puternic. Ghimbirul nu este doar foarte gustos, ci are și o mulțime de calități bune. Ghimbirul conține gingerol, shogaol, zingiberene și o serie întreagă de vitamine și minerale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ghimbirul are o lungă istorie medicală. Cu secole în urmă, ghimbirul era folosit pentru a vindeca tot felul de afecțiuni. În plus, consumul regulat de ghimbir ajută, de asemenea, la menținerea sănătății organismului.

Calități bune

Ghimbirul conține gingerol, o substanță bioactivă care ajută la reducerea simptomelor precum greața și vărsăturile. Această substanță ajută, de asemenea, la reducerea articulațiilor umflate. Ghimbirul conține, de asemenea, shoagol, o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Zingiberena din ghimbir este deosebit de bună pentru digestie. Dar nu numai atât: ghimbirul are și un efect antidiabetic și îmbunătățește funcția cerebrală și sistemul imunitar.

Ghimbir în fiecare zi

Plănuiești să mănânci ghimbir în fiecare zi timp de o lună? Atunci nu vă vom opri! Consumul zilnic de ghimbir are multe beneficii pentru sănătate. Notă laterală: nu trebuie să ronțăi o bucată de ghimbir în fiecare zi. Tăiați o bucată mare - aproximativ 1,5 centimetri - în bucăți mici și amestecați-o cu smoothie-ul, ceaiul sau mâncarea asiatică, potrivit tips-and-tricks.co

Iată ce beneficii are ghimbirul asupra corpului tău

Anti-inflamator: Inflamația din organism este redusă mai rapid. Acest lucru se datorează efectului antiinflamator al ghimbirului.

Dispare greața: Vă este adesea greață dimineața? Punem pariu că dacă mănânci ghimbir în fiecare zi te va ajuta! Consumând ghimbir zilnic, greața va dispărea în curând. Sfat: Mai ales femeile însărcinate și persoanele care urmează un tratament de chimioterapie pot beneficia de acest lucru.

Reducerea durerilor musculare: Aveți dureri musculare sau dureri la nivelul membrelor? Consumul de ghimbir poate avea o influență bună în acest sens. Consumul zilnic de ghimbir va atenua treptat durerea.

Favorizează mișcările intestinale: Consumul zilnic de ghimbir face mult bine mișcărilor intestinale. Suferiți în mod regulat de constipație? Atunci acest lucru te-ar putea ajuta.

Dureri menstruale: Aveți dureri constante în această perioadă a lunii? Atunci consumul zilnic de ghimbir v-ar putea ajuta. Condimentul este similar cu administrarea de medicamente pentru durere, care poate ajuta la ameliorarea durerilor abdominale acute.

Scade colesterolul: Consumul de ghimbir în fiecare zi, timp de o lună, poate ajuta la scăderea colesterolului "rău" din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

Stimulează sistemul imunitar: Proprietățile antiinflamatorii din ghimbir întărește sistemul imunitar. Ați fost deja afectat de o răceală sau de un virus? Atunci ghimbirul vă poate ajuta să vă recuperați mai repede.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel