Apple vrea să concureze POS-urile: iPhone, folosit pentru a accepta plățile cu cardul

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Deocamdată nu se știe dacă noua opțiune va face parte din Apple Pay sau dacă compania o va lansa ca sistem de plată separat.
Deocamdată nu se știe dacă noua opțiune va face parte din Apple Pay sau dacă compania o va lansa ca sistem de plată separat.

Apple mai face un pas în încercarea de a intra pe piața serviciilor financiare.

 

Apple se pregătește să lanseze pentru telefoanele sale o funcție nouă, care va permite acceptarea plăților contactless de pe carduri bancare, scrie Bloomberg.

Gigantul din industria de tehnologie este aproape de a introduce noua funcție care va ajuta micile afaceri să se dezvolte mai ușor.

Spre deosebire de tehnologiile existente, care necesită instalarea unui echipament extern (de tip POS) pentru a citi cardurile, noua funcționalitate introdusă de Apple nu are nevoie de nimic în plus, tehnologia prin care se procesează plățile bazându-se pe cipul Near Field Communications (NFC), care este deja implementat pe iPhone pentru Apple Pay.

Noua funcție de terminal de plăți va permite corporației să concureze cu Square, care este cea mai mare companie americană de dispozitive pentru procesarea plăților electronice.

Potrivit surselor Bloomberg, Apple lucrează la această nouă funcție de transformare a iPhone-ului într-un terminal de plată încă din 2020. Pentru implementarea acesteia, compania a achiziționat startup-ul canadian Mobeewave pentru 100 de milioane de dolari.

Deocamdată nu se știe dacă noua opțiune va face parte din Apple Pay sau dacă compania o va lansa ca sistem de plată separat.

Deși nu este clar dacă serviciul de plată cu cardul pe telefon va fi disponibil și în alte țări, specialiști estimează că noua caracteristică va contribui la intrarea Apple pe piața serviciilor financiare și îi va permite să devină un concurent important pentru Square.

Citește și: Ucigașul de militari UCRAINENI e dintr-un sat din DELTĂ. Ce motivație a avut SOLDATUL

MINI transformă mașinile clasice în electrice. Autonomie, cât să mergi la supermarket

Atacul Rusiei e „doar o chestiune de timp”. Fost agent KGB spune, pentru tabloide, care e singurul lucru care l-ar putea opri pe Putin

Actualizarea sistemului de operare iOS pentru implementarea noii caracteristici este de așteptat să înceapă în lunile următoare. Bloomberg notează că Apple va lansa în curând prima versiune beta a iOS 15.4, iar lansarea finală este probabil să aibă loc în primăvară.

Telefoanele iPhone pot accepta, în acest moment, plăți contactless doar prin intermediul unor terminale suplimentare care se conectează la smartphone prin Bluetooth. Piața este dominată de compania de tehnologie Square, fondată de Jack Dorsey.

 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel