Apple introduce MOȘTENIREA DIGITALĂ. Deținătorii de iPhone vor putea desemna un succesor pentru datele din telefon

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Apple a lansat iOS 15.2, o nouă versiune a sistemului de operare. Odată cu update-ul de soft, Apple introduce o serie de îmbunătățiri, printre care și posibilitatea proprietarului unui iPhone de a selecta persoanele care vor putea avea acces la datele sale din telefon.  

 

Noua versiune a sistemului de operare, lansată de Apple în septembrie, odată cu telefoanele iPhone 13, introduce o serie de noi funcții printre care și cea de moștenire/succesiune digitală, venită să răspundă unor situații din ce în ce mai întâlnite, atunci când proprietarul unui IPhone decedează iar apropiații săi se văd în imposibilitatea de a accesa datele de pe telefonul său, dacă aceștia nu dețin parola ID Apple.

Utilizatorii care fac upgrade la această versiune a sistemului de operare vor putea alege un succesor, iar  această persoană va avea acces la contul iCloud după moartea titularului.

Această caracteristică este disponibilă pentru iPadOS 15.2 și macOS 12.1.

Conform regulilor anterioare iCloud, în cazul decesului proprietarului dispozitivului Apple, datele nu mai puteau fi obținute de nimeni.

Acum fiecare utilizator poate selecta până la cinci moștenitori și îi poate înregistra pe un dispozitiv mobil. Apoi, după decesul defunctului, aceștia vor avea acces la datele sale personale, precum:

  • note;
  • email;
  • contacte;
  • istoricul apelurilor;
  • înregistrări din aplicația Dictaphone;
  • marcaje și lista de lectură în Safari;
  • backup pe iCloud și altele.

 

Moștenirea digitală vă permite să desemnați persoane drept contacte de moștenire, pentru ca acestea să vă poată accesa contul de iCloud și informațiile personale în cazul decesului dvs.

 

Ce nu este inclus și cum se activează funcția

Se pare că datele de plată ale ID-ului Apple, datele cardurilor Apple Pay sau abonamentele plătite nu sunt incluse în lista datelor disponibile moștenitorilor.

Nu trebuie să aveți propriul ID Apple pentru a deveni un moștenitor digital, dar trebuie să aveți peste 13 ani (14 sau 15 ani, în unele țări).

Totodată, în unele țări, pentru a activa funcția, veți avea nevoie de o cheie de acces specială creată de proprietarul decedat al dispozitivului și de un certificat de deces.

Citește și: Generația Y își schimbă preferințele. Ce mașini vor să-și cumpere MILENIALII

Monica Bârlădeanu se destăinuie: Nu știu ce înseamnă dragostea adevărată

Digital Legacy a fost disponibil în versiunea beta iOS 15.2, iar acum această opțiune va fi disponibilă pentru toți utilizatorii care vor trece la noul sistem de operare.

Noul software este compatibil cu toate telefoanele incepand cu iPhone 6S și până în prezent.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel