Generația Y își schimbă preferințele. Ce mașini vor să-și cumpere MILENIALII

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Milenialii, denumiți și Generația Y, erau percepuți de sociologii americani ca fiind cei mai neinteresați de aspectele materiale. Astfel, americanii născuți în anii '80 și începutul anilor '90 nu erau foarte interesați să conducă sau să cumpere mașini noi.

Totuși, un studiu recent contrazice această teorie.CNBC relatează că generația mai tânără a depășit generațiile anterioare (așa-numiții Baby Boomers și Generația X) în ceea ce privește achiziția de mașini pick-up.

Cei de la publicația TheDrive remarcă faptul că este normal ca fiecare generație să își depășească generația anterioară, pe măsură ce se maturizează și dispune de suficiente resurse materiale, care să-i permită achiziția de bunuri mai valoroase.

Totuși, ritmul în care milennialii au surclasat celelalte generații este neașteptat, spune Tyson Jominy, vicepreședinte JD Power. „Informațiile demografice au o dinamică relativ scăzută, dar anul trecut Generația Y a preluat conducerea, în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus. Ne-am gândit că este o problemă conjuncturală, însă, de atunci, ecartul a început să se mărească în favoarea milenialilor”, a declarat Jominy pentru CNBC.

 

Primii și la mașini electrice

Achizițiile milenialilor din segmentul pickup-urilor mari le-au depășit pe cele ale generației anilor 1946-1965 și, în scurt timp, le vor depăși și pe cele ale generației X (aprox. anii 1965-1980), conform datelor JD Power.

Prin urmare , tendința generală este ca Milennialii să devină generația predominantă de noi cumpărători de automobile din SUA.

Generați X reprezintă segmentul populației care este cel mai înclinat în a cumpăra vehicule electrice. Peste 35% din achizițiile de vehicule electrice sunt realizate de mileniali, în timp ce generațiile X și Baby Boomers au realizat doar 26%, respectiv 29% din achiziții.

Citește și: 

Care este tendința

Cu toate acestea, vechea gardă încă deține primul loc pe segmentul de lux, unde prețurile sunt mult mai mari. „Cu cât prețul vehiculului este mai mare, cu atât avem mai multe șanse să fie cumpărat de o persoană din generațiile 1946-1980”, a spus Jominy.  

Pandemia a modificat comportamentul cumpărătorilor. Astfel, generația mai tânără s-a orientat către pick-upuri, ca răspuns la numeroasele restricții de călătorie care au afectat companiile aeriene. Mașina s-a dovedit a fi mult mai potrivită pentru călătoriile interne. 

Tendința generală este una naturală. „Este vorba de o maturizare a generației X. Cariera acestora este pe trend ascendent, sunt promovați la locurile lor de muncă, își întemeiază familii și se mută în suburbii”, a spus Jominy. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel