Apple găsește o ”portiță” în legislația franceză și GATA cu perechile de căști gratis. Ce motive invocă compania din Cupertino

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Magazinele Apple din Franța nu vor mai include căști în în pachetele telefoanelor iPhone din cauza cerințelor de mediu.

Odată cu lansarea iPhone 12 în 2020, invocând cerințele de mediu, Apple a eliminat EarPod-urile și încărcătoarele incluse în pachetul telefonului.

Franța rămăsese ultima țară în care telefoanele Apple mai veneau cu încărcător și EarPod-uri, întrucât o normă stipula faptul că radiațiile electromagnetice emise de telefoane pot fi periculoase pentru creier și obligau producătorii să asigure o pereche de căști pentru fiecare smartphone vândut, scrie portalul francez Consomac.

Totuși, potrivit portalului francez, legea a fost revizuită prin intrarea în vigoare a unui nou act normativ, care vizează minimizarea amprentei de carbon prin eliminarea în cât mai mare măsură a deșeurilor.

Astfel că, odată cu intrarea în vigoare a noii legii Apple nu va mai avea nicio obligație legală de a furniza căștile în pachetul telefonului și, din 24 ianuarie, va abandona soluția de ”cutie în cutie”, care era implementată doar în Franța.

Citește și: Apple introduce MOȘTENIREA DIGITALĂ. Deținătorii de iPhone vor putea desemna un succesor

De ce nu ar trebui să-ți mai lași telefonul la încărcat toată noaptea

Mai exact, până acum, producătorul apelase la o soluție de compromis, întrucât cutia lui Iphone 12 era prea îngustă pentru a încăpea și o pereche de căști. Așa că, telefoanele vândute în ”hexagon” erau ambalate în cutia originală, care, alături de pachetul de căști, era pusă într-o altă cutie.

Compania nu a anunțat public despre modificări, dar se pare că și-a informat partenerii oficiali.

https://twitter.com/iManProYT/status/1484164478895890439

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel