De ce nu ar trebui să-ți mai lași telefonul la încărcat toată noaptea

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine de Mahesh Patel de la Pixabay
Imagine de Mahesh Patel de la Pixabay

Obișnuiești să "uiți" telefonul la încărcat pe tot parcursul nopții? Te întrebi de ce bateria nu mai ține ca altă dată și trebuie să iei mereu încărcătorul după tine? Iată ce ar fi util să știi: 

Mulți oameni aleg să-și lase telefonul la încărcat pe toată durata nopții, deși acest obicei nu este tocmai sănătos pentru baterie. Cu siguranță îți e de ajutor să te trezești cu smartphone-ul încărcat 100% și să nu ai griji cu privire la nivelul bateriei pe tot parcursul zilei.

Ceea ce puțini știu este că bateria se degradează în timp și, când telefonul este lăsat la încărcat toată noaptea, procesul poate fi grăbit. Astfel, se ajunge la situația în care bateria ține patru ore în loc de șase. 

Pentru că bateriile litiu-ion din smartphone-uri îmbătrânesc chimic, vei fi nevoit să le încarci din ce în ce mai des. 

Important de știut este că, după ce atinge nivelul 100%, bateria nu mai încarcă. Ba chiar, uneori revine la 99% și are nevoie de mai multă energie pentru a atinge nivelul maxim. Tot acest proces afectează durata de viață a bateriei.

Cum să prelungești durata de viață a bateriei smartphone-ului tău 

Menține nivelul bateriei cât mai aproape de mijloc (30-70%). Astfel, poți prelungi efectiv viața bateriei smartphone-ului tău, informează producătorul Huawei. Și producătorii de telefoane mobile Apple și Samsung au dat același sfat, potrivit shtiu.ro.

VEZI ȘI: Apple trece pe locul 2 în topul producătorilor de smartphone-uri. Huawei, în cădere liberă

De asemenea, poți prelungi durata de viața a bateriei dacă nu lași telefonul să se descarce complet înainte de a-l încărca. Ai grijă ca smartphone-ul tău să nu se supraîncălzească.

Nu în ultimul rând, poți selecta, dacă telefonul are această opțiune, procesul de încărcare prin funcția Optimized Battery Charging. 

VEZI ȘI: Metode prin care putem reduce facturile la electricitate și gaze

Dacă te-ai convins că nu e bine să-ți lași telefonul la încărcat peste noapte, ai grijă să scoți și încărcătorul din priză când nu-l folosești. Nu de alta dar fie că vorbim de încărcătorul de la laptop, telefon sau orice alt device, se consumă în continuare curent. 

Da, deși nu este conectat și aparatul la încărcător, acesta din urmă consumă curent. Nu mult, dar consumă! Azi un pic, mâine un pic... și așa se adună la factură!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel