Apple trece pe locul 2 în topul producătorilor de smartphone-uri. Huawei, în cădere liberă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Apple a urcat pe locul doi în clasamentul producătorilor de smartphone-uri, compania producând 50,4 milioane de iPhone-uri în al treilea trimestru.

Potrivit datelor IDC, citate de Bloomberg, compania americană a înregistrat o creștere de 20% față de perioada similară a anului precedent, care a fost impulsionată de lansarea noului model de telefon.

Creșterea ar fi putut fi chiar mai mare dacă nu ar fi intervenit criza aprovizionării cu semiconductori.

CEO-ul companiei,Tim Cook a estimat că vor fi întârzieri în ce privește livrările noilor telefoane iPhone 13, unii clienți fiind nevoiți să aștepte până la sfârșitul lunii noiembrie sau chiar decembrie pentru a le fi livrate produsele.

Cu 69 de milione de telefoane vândute, Samsung rămâne în fruntea clasamentului, în ciuda diminuării cu 14% a livrărilor.

Scăderea Samsung este cauzată tot de probleme de aprovizionare, deși gigantul sud-coreean își fabrică proprii semiconductori, precum și cei pentru Nvidia Corp.

Compania a spus că se așteaptă ca livrările sale de smartphone-uri să scadă în ultimele trei luni ale acestui an, ceea ce ar putea face ca Apple să încheie anul ca cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global.

Huawei nu se simte prea bine

Veniturile companiei chineze Huawei au scăzut cu 38% în al treilea trimestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, sancțiunile americane făcându-și simțit din plin efectul.

Huawei a raportat vineri venituri de 71,32 miliarde de dolari pentru primele trei trimestre, în scădere cu aproape o treime față de aceeași perioadă a anului precedent, cu o marjă de profit de 10,2%.

De asemenea, compania mai are doar 8% din cota de piață a smartphone-urilor de pe piața chineză, în scădere față de 30% față de anul trecut, când era lider de piață.

  • Fostul președinte american Donald Trump a pus Huawei pe o listă neagră de export în 2019 și i-a interzis accesul la tehnologii critice de origine americană, împiedicându-i capacitatea de a-și proiecta propriile cipuri și de a-și sursa componente de la furnizori externi.
  • Restricțiile au afectat grav afacerile cu telefoane mobile ale Huawei, președintele rotativ Eric Xu afirmând în septembrie că veniturile din smartphone-uri vor scădea cu aproximativ 30 de miliarde de dolari până la 40 de miliarde de dolari în acest an.
Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel