Angajaţii FORD, termen limită pentru vaccinarea anti COVID-19

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Angajaţii gigantului auto FORD sunt somaţi să se vaccineze împotriva COVID-19. În caz contrar, ei riscă să fie trimişi în concediu fără plată. 

Ford Motor le-a cerut tuturor angajaților săi din SUA să se vaccineze până pe data de 8 decembrie, altfel vor intra în concediu fără plată. Producătorul american le-a transmis un mesaj celor aproximativ 32.000 de angajați prin care i-a informat în legătură cu această obligativitate.

Purtătoarea de cuvânt a companiei, Monique Brentley, a anunțat că oficialii Ford vor ține cont de scutirile religioase şi de cele medicale pentru angajaţii care nu se pot vaccina.

„Sănătatea şi siguranța forţei noastre de muncă rămân prioritatea noastră principală şi am fost foarte încurajaţi de sprijinul angajaţilor noştri pentru a ne conforma protocoalelor, inclusiv a celor peste 84% dintre angajaţii salariaţi din SUA care sunt deja vaccinaţi. Pe măsură ce continuăm să punem în aplicare măsuri pentru a ne proteja echipa, Ford va cere acum ca majoritatea angajaţilor salariaţi din SUA să fie vaccinaţi complet împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie, ceea ce se aliniază, de asemenea, la liniile directoare ale guvernului SUA referitoare la contractorii federali”, se precizează în comunicatul trimis prin e-mail și semnat de Monique Brentley, conform Promotor.ro.

General Motors nu a dat încă un răspuns final

Citește și: Zile libere 2022. Ne vom relaxa mai mult ca anul acesta!

Constructorii din industria auto de peste Ocean au fost reticenţi în legătură cu obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 înainte de această nouă regulă, care le va acoperi şi forţa de muncă sindicalizată.

Atât Ford Motor, cât şi General Motors solicitau anterior angajaţilor să prezinte documentul de vaccinare. De partea sa, Ford a inițiat în mod voluntar procesul de depunere a documentului de vaccinare pentru lucrătorii săi care sunt plătiţi la numărul de ore lucrate și care sunt reprezentaţi de sindicatul United Auto Workers (UAW).  În schimb, reprezentanții GM nu au dat un răspuns imediat cu privire la o posibilă modificare a politicilor de vaccinare pentru lucrătorii lor.

Ford Puma produsă în România, trei stele la GreenNcap

Una dintre maşinile produse în România a primit trei stele la testele GreenNCAP, care premiază autoturismele prietenoase cu mediul. 

Este vorba despre Ford Puma, modelul produs la Craiova. Cele trei stele au fost acordate pentru eficienţă şi emisii reduse, iar rezultatul este unul excelent pentru un motor pe benzină. Cu toate astea, dintre modelele alimentate de benzină, cel mai bun rezultat a fost scos de Mazda 2, care a primit 3,5 stele. 

VEZI CONTINUAREA AICI. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel