Alimentul bogat în Seleniu care taie pofta de mâncare și combate cancerul. E recomandat pentru detox

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Freepick @atlascompany
Foto: Freepick @atlascompany

Care e alimentul bogat în Seleniu, Vitamina D și Vitamina B12.

Este vorba despre sardină, unul dintre cele mai sănătoase alimente, un aliment bogat în proteine, care, potrivit medicilor nutriționiști, dă sațietate.

Sardina, beneficii pentru sănătate

Sardinele sunt uneori recomandate femeilor însărcinate și adulților în vârstă. Acestea conțin calciu și alți nutrienți vitali.

Sardinele conțin:

- Calciu

Sardinele sunt o sursă excelentă de calciu. Acest lucru le face o alegere bună pentru cei care sunt intoleranți la lactoză, alergici la lactate sau care au nevoie de mai mult calciu în dieta lor.

Acest lucru poate fi util și în timpul sarcinii, dacă aveți nevoie de forme alternative de calciu pentru sănătatea copilului.

- Acizi grași Omega-3

Acizii grași Omega-3 ajută la prevenirea bolilor de inimă datorită proprietăților lor antiinflamatorii. Sardinele sunt o sursă excelentă a acestora.

Acizii grași Omega-3 reduc, de asemenea, riscul formării de cheaguri de sânge și scad tensiunea arterială. Și pot ajuta la protejarea celor care au avut un atac de cord în trecut.

- Vitamine

Sardinele sunt o sursă excelentă de vitamina B-12. Această vitamină vă ajută sistemul cardiovascular și vă oferă energie.

În plus, acești pești conțin o cantitate sănătoasă de vitamina D. Împreună cu B-12, D este necesară pentru o bună sănătate a oaselor pe tot parcursul vieții.

- Minerale

Pe lângă calciu și o mulțime de vitamine, sardinele conțin o serie de minerale benefice. Printre acestea se numără:

- niacină

- fier

- potasiu

- magneziu

- zinc

- fosfor

- Proteine

Sardinele au, de asemenea, proteine, care sunt esențiale pentru ca tu să construiești oase și mușchi sănătoși.

Proteinele ajută la crearea de anticorpi care ne mențin sistemul imunitar puternic. De asemenea, duce nutrienții și oxigenul către toate părțile corpului.

Cine nu trebuie să mănânce sardine niciodată

Persoanele care au probleme renale sau gută ar trebui să evite sardinele. Acestea conțin în mod natural o substanță care creează acid uric. Acumularea de acid uric poate cauza probleme renale și de gută pentru cei care sunt deja susceptibili.

Sardinele la conservă au un conținut ridicat de sare. Dacă încercați să vă reduceți aportul de sare, verificați eticheta înainte de a mânca sardine la conservă.

Numărul de calorii al sardinelor este, de asemenea, un aspect de care trebuie să țineți cont dacă vă urmăriți aportul caloric. Acestea tind să fie un conținut ridicat de calorii, indiferent de tipul de lichid în care sunt conservate.

Sardina conține proteine, grăsimi bune, calciu și mult mai puțin mercur, spre deosebire de alți pești. În plus, potrivit medicului nutriționist Ruxandra Pleșea, sardina este o sursă bună ce minerale și este recomandat și pentru detox.

"De ce este sardina cel mai sănătos pește în aceste timpuri?

1. Conține grăsimi omega-3 în cantinate mare, greu de găsit în hrana noastră industrializată și care au rol antiinflamator.

2. Este foarte bogată în calciu, ușor de absorbit pentru că este într-un raport bun cu fosforul și cu alte minerale. Așa se întâmplă când mâncăm peștii cu tot cu oase.

3. Conține mult mai puțin metil-mercur decât alți pești bogați în omega-3, pești mari precum ton, pește spadă, somon, crustacee.

4. Este o sursă excelentă de proteine.

5. Pescuitul lor se face prin metode sustenabile pentru mediu.

6. Sunt ieftini / ieftine și bune.

7. Este o sursă bună de vitamina D și de vitamina B12, de cupru.

8. Este foarte bogată în seleniu și în cofactori ce îi favorizează absorbția, iar faptul că are un conținut scăzut în mercur recomandă sardina ca un produs ”detox” (când există deficit de seleniu și aport crescut de metil-mercur, căile de detoxifiere sunt blocate).

Sardina, bogată în proteine și grăsimi, taie pofta de mâncare și dă sațietate pe termen lung

9. Fiind bogate în proteine și grăsimi, sardinele taie pofta de mâncare, conferă sațietate pe termen lung. Unele studii leagă sardinele de reglarea leptinei (hormonul sațietății).

Sardinele se mănâncă preparate la grătar alături de salate, alături de paste sau la cuptor alături de cartofi copți și roșii coapte, dar și din conserve (BPA-Free) când se pun repede pe crackers, pe ardei grași sau în salate. 

Nu le consumați niciodată prăjite în ulei de palmier (refolosit de o mie de ori)", susține medicul nutriționist Ruxandra Pleșea.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel