Alimentele pe care trebuie să le eviți, dacă îți dorești un abdomen plat. Favorizează depunerea grăsimilor pe burtă

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Specialiștii au identificat unele dintre cele mai dăunătoare alimente pentru orice dietă.

Nu este nevoie să vă privați corpul de toate alimentele pe care le iubiți cel mai mult sau să petreceți nenumărate ore în sala de sport, pentru a scăpa de kilogramele în plus, dar trebuie să găsiți un plan nutrițional durabil care să funcționeze cel mai bine și care să dea rezultatele dorite. A face modificări la lista de cumpărături și a ști ce ar trebui și ce nu ar trebui să puneți pe ea, este un mod excelent pentru a începe acest proces destul de dificil. Așadar, experții au dezvăluit care sunt alimentele bogate în grăsimi pe care trebuie să le evitați, dacă doriți să pierdeți grăsime de pe burtă, notează EatThis.


Înghețată

Cui nu-i place un bol de înghețată răcoritoare într-o noapte fierbinte de vară (sau, sincer, în orice moment al anului)? Nu trebuie să renunțați la doza de înghețată, dar o cantitate prea mare se poate depune fix pe abdomen.

"Înghețata este un aliment bogat în grăsimi, calorii și zahăr, care este adesea consumat după o masă care adaugă calorii în plus la ziua ta", explică Amy Shapiro, specialist. "V-aș recomanda să mâncați asta ca pe un răsfăț și să comandați cea mai mică dimensiune disponibilă."

Pizza

Pizza este unul dintre preparate favorite ale oamenilor, dar acest aliment bogat în grăsimi, carbohidrați nu este o soluție, dacă vrei să pierzi grăsime de pe burtă. 

"Pizza este disponibilă pe scară largă și la prețuri accesibile", subliniază Shapiro. "Făina este albă și, prin urmare, este săracă în fibre, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor mănâncă două sau trei felii la o masă. De asemenea, este adesea acoperită cu carne procesată care adaugă sodiu și grăsimi saturate pe listă. Aceasta este o ecuație pentru creșterea în greutate". 

Prăjiturile

Produsele de patiserie, gogoșile și fursecurile sunt bunătăți obișnuite care se găsesc în multe gospodării. De obicei savurate ca desert, acestea adaugă calorii suplimentare la numărul zilnic de calorii, fără a oferi prea multă valoare nutritivă. Așa că puneți fursecurile înapoi în borcan, data viitoare când vă gândiți să savurați unul.

"Făcute frecvent din făină albă, zahăr și grăsimi (unt sau ulei), caloriile se adună și se pot lipi de mijlocul tău, dacă nu sunt controlate în porții", spune Shapiro. "O gogoașă poate ajunge la 300 până la 500 de calorii și, deoarece nu conține fibre, este ușor să mănânci mai mult de una. Limitați-le la bunătăți din când în când și respectați controlul porțiilor."

Cartofi prăjiți

Chiar dacă cartofii prăjiți sunt o garnitură de bază oferită în multe restaurante, aceștia sunt prăjiți în ulei și conțin de obicei multă sare. 

"Acest lucru înseamnă multe calorii, carbohidrați și grăsimi, care, de obicei, atunci când nu sunt controlate în porții mici, pot duce la creșterea în greutate", explică Shapiro. "Alimentele care conțin cantități mari de sare și grăsimi duc adesea la supraalimentare, iar acest lucru va duce la creșterea în greutate."

În plus, cartofii prăjiți sunt de obicei savurați alături de alte produse prăjite bogate în grăsimi. Alimentele prăjite sunt un lucru pe care Goodson avertizează că trebuie să-l evitați. 

"Alimentele care sunt prăjite în ulei sau în tigaie sunt de obicei bogate în grăsimi trans nesănătoase, grăsimi saturate și calorii, fiind în același timp și sărace în nutrienți. Cartofii prăjiți, puiul prăjit și gustările prăjite ar trebui să fie limitate în dieta ta dacă încerci să pierzi grăsime de pe burtă."

Gustările procesate

Există atât de multe gustări preambalate, cum ar fi covrigeii, chipsurile și prăjiturile, care sunt pline de grăsimi nesănătoase, cum ar fi grăsimile trans. Unele conțin adesea o cantitate excesivă de sare și zaharuri adăugate. Goodson încurajează căutarea unor opțiuni mai sănătoase pentru gustări, cum ar fi fructele întregi, semințele sau nucile. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel