Alimentele pe care să NU le dați NICIODATĂ drept răsfăț câinilor voștri. Sunt OTRĂVITOARE

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Alvan Nee
Sursa foto: unsplash, autor Alvan Nee

De multe ori ne lăsăm pradă ochilor de cățeluș și ne tratăm câinii cu orice avem în farfurie. Fie că este vorba de biscuiți, prăjituri, chipsuri, fructe, legume, pizza etc. Dar știați că multe dintre aceste lucruri pe care le oferim drept răsfăț sunt de fapt otrăvitoare pentru ei! Așa că derulați în jos și citiți ce anume trebuie să evitați și să vă salvați cățelul.

Avocado

Avocado are persină, care este o toxină fungicidă, care poate provoca chiar moartea. În cazul în care o ingerează, supravegheați-i îndeaproape timp de o zi sau două. Dacă este vorba de o cantitate mică, s-ar putea să fie în regulă, dar poate provoca vărsături, diaree sau alte disconforturi abdominale, așa că țineți sub observație.

Semințe de mere

Aceste semințe conțin cianură, o substanță chimică care poate provoca hipoxie sau lipsa de oxigen în organism.

Bomboane

Orice fel de bomboane sunt dăunătoare pentru că au xilitol, care este super toxic pentru prietenii noștri blănoși.

Boabe de cafea

Boabele de cafea conțin cofeină, o substanță chimică foarte periculoasă și toxică pentru câini. Ingestia acesteia le poate pune în pericol viața.

Usturoi

Usturoiul este foarte otrăvitor pentru animale, deoarece conține tiosulfat, care deteriorează celulele roșii din sânge.

Muștar

Muștarul are compuși toxici care pot duce la gastroenterită. Acesta provoacă inflamații la nivelul burticii cățelului dumneavoastră.

Stafide

Strugurii, stafidele cauzează insuficiență renală la câini, așa că asigurați-vă că nu le dați niciodată ca răsfăț și că nu au mâncare care conține stafide.

Alimente sărate

Sarea este un mare "nu" pentru câini. Acestea îi fac să se simtă foarte însetați și le pot provoca o urinare excesivă, potrivit timesofindia.com

Cum îți pot îmbunătăți animalele de companie sănătatea mintală

Majoritatea stăpânilor de animale de companie pot relaționa cu bucuriile imediate pe care le experimentează atunci când au un animal de companie, dar cei mai mulți dintre ei nu sunt conștienți de faptul că animalele de companie pot contribui în mare măsură la rezolvarea problemelor de sănătate mintală. 

1.Animalele de companie reduc stresul

Cei mai mulți oameni simt un stres imens din cauza activităților zilnice, inclusiv îndatoririle casnice, munca de birou etc. Studiile arată că animalele de companie pot fi un mare antistres. Jucatul cu ele sau chiar și doar stând lângă ele oferă vibrații majore de calm și, de asemenea, îi relaxează în mare măsură. S-a demonstrat că animalele de companie afectează enorm de mult sănătatea mentală a oamenilor într-o notă pozitivă.

2. Animalele de companie îți îmbunătățesc condiția fizică

Dacă aveți un animal de companie, știți că acesta are nevoie de plimbări regulate. Scoțându-i la plimbare înseamnă, de asemenea, că puteți avea timp să vă implicați într-o activitate fizică, alături de ei. Acest lucru ajută la menținerea unei stări de sănătate bune și îmbunătățește condiția fizică. În schimb, acest lucru are un efect liniștitor și calmant asupra sănătății mentale.

3. Animalele de companie îți îmbunătățesc viața socială

Cine nu vrea să mângâie un câine pufos și drăgălaș! Faptul că aveți animalul de companie alături de dumneavoastră vă oferă șanse de a interacționa social cu ceilalți. Conversația cu persoane care au un interes comun pentru animalele de companie acționează ca un excelent spărgător de gheață. Plimbarea animalului tău de companie nu este doar distractivă pentru el, ci îți servește și ție o bună ocazie de a-ți face prieteni acolo.

4. Sunt cea mai bună companie 

Animalele de companie sunt cele mai afectuoase și loiale creaturi de pe planetă. Ele vă oferă căldură și sprijin atunci când aveți nevoie de prezența cuiva care să vă calmeze sau să vă înveselească. Vor fi mereu alături de tine atunci când te vei simți singur. Sunt pur și simplu cei mai buni tovarăși!

5. Animalele de companie oferă o șansă la rutine sănătoase

Faptul de a avea un animal de companie implică o mulțime de responsabilități. Trebuie să stabiliți un timp pentru hrănirea, îngrijirea și exercițiile fizice. Acest lucru înseamnă să urmați o rutină strictă, ceea ce vă permite, indirect, să lucrați la exercițiile dumneavoastră de urmărire a rutinei. Întreținerea unui animal de companie vă ajută să vă controlați și să vă echilibrați viața în cel mai bun mod posibil.

6. Animalele de companie pot ajuta cu anxietatea și depresia

Animalele de companie sunt o mare sursă de confort și relaxare. Tocmai această abilitate a lor le-a adus numele de "mari tovarăși pentru toată viața". Experții au demonstrat că simpla lor prezență îi poate ajuta pe indivizi să lupte cu depresia și anxietatea. Petrecerea timpului cu ei eliberează hormoni fericiți care îi ajută să se simtă mai bine. Și astfel, oamenii optează adesea pentru animale de companie de terapie care sunt o sursă excelentă de fericire, potrivit timesofindia.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel