Alimente MINUNE din bucătărie care îți calmează gâtul inflamat. Care sunt acestea

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor: Taisiia Shestopal
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor: Taisiia Shestopal

Nu este nimic mai rău decât să te confrunți cu in flamarea gâtului însoțită de o răceală sau de tuse. Puteți experimenta durere, mâncărime, greutate sau durere în gât. Chiar și simptomele COVID-19 includ o mâncărime în gât în zilele noastre. Iată câteva ingrediente comune din bucătărie care vor calma durerea de gât într-un mod natural.

Sarea

Gargara cu apă sărată aduce o ușurare instantanee a mâncărimilor și a gâtului inflamat. Încălziți puțină apă și turnați-o într-un pahar. Adăugați aproximativ ½ linguriță de sare și amestecați bine. Apa nu trebuie să fie călduță, în schimb, trebuie să fie ușor spre partea mai fierbinte. Luați o înghițitură din apa sărată și faceți gargară timp de aproximativ 10 secunde. Repetați acest pas pentru a folosi toată apa sărată din pahar. Puteți face gargară cu apă sărată în siguranță de 2-3 ori pe zi.

Piper negru și miere

Combinația de piper negru și miere este un remediu vechi de când lumea, la care bunicile noastre obișnuiau să se țină pentru a trata mâncărimile în gât, răceala și chiar tusea. Mierea este un inhibitor natural al tusei și vă poate aduce instantaneu o oarecare ușurare. Proprietățile antibacteriene ale combinației pot lupta împotriva mai multor infecții.

Ghimbir

Ghimbirul conține gingerol, care are proprietăți medicinale puternice. Putem găsi mențiuni ale ghimbirului în tratamente vechi . Zdrobiți sau radeți 2,5 cm de ghimbir și adăugați-l într-o tigaie. Adăugați acum 1 pahar de apă și aduceți la fierbere. Fierbeți la foc mic timp de aproximativ 5 minute. În cele din urmă, doar strecurați apa de ghimbir și beți cât este fierbinte.

Oțet de mere

Consumul de oțet de cidru de mere nu numai că poate aduce ușurare în cazul mâncărimilor în gât, dar ajută și la pierderea în greutate. Amestecați 1 lingură de oțet de cidru de mere în 1 pahar de apă fierbinte. Lasă-l să se răcească puțin și bea-l pe stomacul gol, cât timp băutura este încă caldă.

Turmenic

Turmericul are niște proprietăți vindecătoare uimitoare datorită prezenței curcuminei. Acesta conține proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante. Turnați 1 cană de lapte într-o cratiță, adăugați ¼ linguriță de pudră de turmeric și aduceți la fierbere. În loc de pudră de turmeric, puteți adăuga și turmeric crud ras pentru a face băutura mai eficientă. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Beți cât este caldă, potrivit timesofindia.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel