Adevărul despre albușul de ou. Cât este de benefic pentru sănătate

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Albușul de ou este mult mai benefic pentru sănătate, iar medicii au explicat de ce.

Există o confuzie destul de mare în ceea ce privește ouăle și impactul lor asupra sănătății noastre. De exemplu, anumite studii au arătat faptul că mâncatul prea multor ouă a fost legat de un risc crescut de boli cardiovasculare și de mortalitate. Pe de altă parte, alte studii arată faptul că ele sunt o sursă principală de proteină, motiv pentru care ar trebui cu orice preț să le includem în alimentația noastră, notează EatThis.

Dincolo de asta, este posibil să fi auzit măcar o dată de faptul că ar trebui să mănânci doar albușul ouălor dacă vrei să te poți bucura de acest aliment, fără să te confrunți cu probleme pe care le-ar putea genera. 

"Albușul de ou este alcătuit din aproximativ 90% apă și 10% proteine. Este o proteină cu un conținut ridicat de proteine biologice, ceea ce înseamnă că furnizează aminoacizii esențiali complecși pentru diferite funcții ale organismului", spun specialiștii.

Beneficiile albușului de ou

Fie că ești preocupat de greutatea ta sau pur și simplu vrei să-ți menții corpul în formă maximă, cu siguranță vei fi interesat să afli beneficiile acestui aliment.

"Pentru persoanele care urmează o dietă hipocalorică, albușurile de ou pot fi un adaos excelent, deoarece o porție oferă sub 20 de calorii. Este o sursă de proteine de înaltă calitate și conține foarte puține grăsimi, ceea ce reprezintă un avantaj pentru persoanele care urmează o dietă cu conținut scăzut de grăsimi", mai spun specialiștii.

De asemenea, tipul de proteină pe care o are albușul de ou se numește albumină, care asigură diferite funcții, cum ar fi construirea și repararea țesuturilor corpului și întărirea sistemului imunitar. De asemenea, el mai ajută la mobilizarea substanțelor prin fluxul sanguin, în special hormoni, enzime, vitamine și minerale.

"Gălbenușul de ou conține în jur de 5 grame de grăsime, inclusiv aproximativ 2 grame de grăsimi saturate, care se pot adăuga dacă faceți o rețetă cu mai multe ouă, cum ar fi o omletă. Gălbenușul de ou mare conține în medie 210 miligrame de colesterol. Știm că colesterolul alimentar nu este principala problemă atunci când vine vorba de a vă supraveghea colesterolul, dar o omletă din 3 ouă cu 630 de grame de colesterol este mult, dacă aveți colesterolul ridicat. Conform Asociației Americane a Inimii, persoanele cu risc de boli de inimă, care au diabet sau care au avut un atac de cord ar trebui să acorde o atenție deosebită cantității de colesterol din dieta lor.", continuă medicii specialiști.

Cea mai simplă și bună modalitate prin care poți consuma albușurile de ou este în interiorul omletei, la micul dejun, putând astfel să obții o cantitate importantă de proteină încă de la prima masă din zi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel