8 lucruri simple care îți vor îmbunătăți instantaneu viața. Trebuie să le adaugi în rutina de dimineață

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor bruce mars
Sursa foto: unsplash, autor bruce mars

Pentru a învăța cum să fii fericit și cum să-ți schimbi viața este nevoie de multă pozitivitate, iar acest lucru poate începe prin a face schimbările necesare în rutina ta de dimineață.

Chiar dacă nu este atât de ușor pe cât pare, introducerea disciplinei de dimineață în rutina ta zilnică ar putea fi cea mai rapidă modalitate de a îmbunătăți performanța în orice domeniu al vieții tale, ceea ce te va conduce pe calea fericirii și a gândirii pozitive!

Rutina de dimineață a celor mai mulți oameni include apucarea telefoanelor mobile pentru a verifica e-mailurile, mesajele, rețelele de socializare sau fluxurile de știri chiar înainte de a se ridica din pat dimineața.

Problema cu acest lucru este că, în loc să decideți cum doriți să vă simțiți și apoi să vă străduiți să cultivați mai mult acel sentiment, permiteți ca lucruri total independente de controlul dumneavoastră să determine modul în care vă veți simți la începutul zilei.

Optimizarea stării tale de spirit - a dispoziției tale - în momentul în care îți începi ziua este ceea ce noi numim "Câștigarea zilei"! Aceasta înseamnă să vă pregătiți mintea și corpul pentru tot ceea ce vă așteaptă! 

Iată 8 lucruri simple pe care să le adaugi la rutina ta de dimineață pentru a-ți schimba viața în bine:

1. Exerciții de recunoștință/apreciere

Puterea pozitivității este uluitoare, așa că începe ziua cu recunoștință!

Înainte de a mă angaja în "scanarea problemelor", scanându-mi frenetic mintea pentru a găsi lista tuturor lucrurilor pe care nu vreau să le fac în acea zi, ajung imediat la tot ceea ce sunt recunoscătoare sau apreciez! Acest lucru mă pune în starea de spirit potrivită pentru a începe să abordez ziua care urmează!

2. Zâmbește

Îmi amintesc întotdeauna să încerc să am o atitudine pozitivă! Așadar, gândește-te la gânduri pozitive! A face trecerea la o atitudine pozitivă ar putea fi cel mai mare contribuitor la o viață îmbunătățită! S-ar putea să vă sune banal, dar atitudinea dvs. chiar este totul. Asta pentru că gândurile tale sunt dependente de starea de spirit. Modul în care te simți dictează direcția gândirii tale și asta este ceea ce conduce în cele din urmă percepția ta. Ceea ce înseamnă că ceea ce vedeți nu este o versiune obiectivă a ceea ce este, ci un produs secundar a ceea ce credeți, gândiți și simțiți la un moment dat. De fapt, chiar înainte de a deschide ochii în fiecare zi, mă asigur că zâmbesc frumos și larg. Simplul act de a zâmbi vă va ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit, deoarece eliberează neurotransmițători precum serotonina și dopamina. Indiferent de ceea ce te așteaptă, începându-ți ziua cu un zâmbet te pregătește imediat pentru a lua decizii raționale, pentru a vedea lumea în mod favorabil și pentru a te asigura că te simți ca și cum poți fi, face sau avea orice!

3. Apă rece

Fă un duș rece rapid sau dă-ți un jet de apă rece pe față! Puțină apă rece ajută la circulația sângelui, strânge porii și îți calmează ochii.

4. Hidratare

Mă îndrept direct spre bucătărie și îmi torn o cană de apă la temperatura camerei. 

5. Lumina soarelui

Expunerea corpului tău la soare dimineața este o modalitate excelentă de a-ți seta eficient ceasul circadian. Lumina soarelui ajută, de asemenea, la reglarea dispoziției și a metabolismului. Ajută chiar și la atenuarea unora dintre efectele expunerii la lumina albastră de la aparatele electronice la care vei fi expus pe parcursul restului zilei.

6. Mișcare

Adăugarea mișcării ajută la pregătirea organismului pentru orice factori de stres mai târziu în cursul zilei. Fie că este vorba de o plimbare atentă la soare, de câteva saluturi la soare sau de întinderi, - mișcarea atentă este o modalitate perfectă de a da un ton pozitiv pentru zi.

7. Meditație

Meditația este cel mai rapid mod de a neutraliza stările de spirit negative! De asemenea, te învață să-ți liniștești mintea suficient de mult timp pentru a putea separa vocea ta, de narațiunea critică obsesivă și bazată pe frică! Chiar dacă începi doar prin a seta un cronometru pentru cinci minute și, încetul cu încetul, îți dezvolți rezistența de a sta mai mult timp, este suficient pentru a începe! Stați în liniște, numărați-vă respirația și încercați să permiteți gândurilor să vină și să plece fără să vă atașați de ele, potrivit yourtango.com 

8. Muzică


Folosirea muzicii ca modalitate de a cultiva o stare de spirit pozitivă este ceva extraordinar Lucrul grozav este că nu necesită timp suplimentar! Puteți pune muzică în timp ce vă pregătiți dimineața, pentru a avea o stare bună toată ziua. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel