Cele mai simple moduri de a bea mai multă apă în fiecare zi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt
Sursa foto: unsplash, autor engin akyurt

Dacă a bea mai multă apă este mereu în fruntea listei de lucruri pe care trebuie să le faceți, este un lucru foarte bun. O lipsă de H20 în sistemul nostru poate duce la oboseală, dureri de cap, ceață și o mulțime de alte efecte secundare. 

Pe vreme mai caldă, vă confruntați cu un risc mai mare de epuizare din cauza căldurii, accident vascular cerebral din cauza căldurii și alte probleme de sănătate dacă nu beți suficientă apă. Între timp, cercetările au asociat o bună hidratare cu îmbătrânirea sănătoasă și longevitatea, precum și cu reducerea riscului de boli de inimă și insuficiență cardiacă.12 Corpul nostru este alcătuit în proporție de 60 la sută din apă, dar atunci când transpirăm, vorbim, mergem la baie și chiar respirăm, pierdem apă pe parcursul zilei. Pentru a reține și a reface apa de care avem nevoie în corpurile noastre pentru a funcționa, Academia Națională de Medicină încurajează bărbații să consume aproximativ 13 căni de apă pe zi, iar femeile să consume aproximativ 9 căni. (Totuși, nevoile individuale de hidratare ale fiecărei persoane sunt unice, așa că acesta este mai degrabă un ghid general la care este util să ne referim, decât o regulă universală).

Dacă ați neglijat consumul de apă sau nu vă puteți da seama dacă sorbiți suficient, nu vă îngrijorați. În afară de legarea unei sticle de apă la spate, există infinite modalități de a face ca să vă amintiți mai ușor să beți mai multă apă și să vă hidratați corespunzător.

Moduri simple de a bea mai multă apă în fiecare zi

Faceți un joc cu prietenii

Faceți echipă cu o persoană dragă și provocați-vă reciproc să beți mai multă apă. Alegeți o dată de începere și țineți un jurnal digital la care aveți acces amândoi și urmăriți-vă progresul. Începeți prin a bea cu o cană de apă pe zi mai mult decât ați face-o de obicei, până când atingeți numărul de căni recomandat pe zi. Odată ce ați atins acest obiectiv, continuați și țineți-vă răspunzători unul față de celălalt până când a bea mai multă apă devine un obicei. Verificați progresul în jurnal după 30 de zile și ajustați-vă consumul în consecință.

Țineți o sticlă de apă la îndemână

Uneori, cel mai simplu mod de a bea apă este pur și simplu să o aveți la îndemână. "Umplerea și păstrarea sticlei preferate pe birou sau în geanta de lucru este utilă, deoarece semnalul vizibil vă va reaminti să beți", spune Moore. Fie că este vorba de sticla de apă pe care ați obținut-o la o petrecere la birou sau de cea cu ornamente strălucitoare pe care ați luat-o la întâmplare în timp ce făceați cumpărături, păstrarea la vedere a unei sticle reîncărcabile este cheia pentru a bea mai mult.

Încercați diferite tipuri de apă

Dferite mărci de apă îmbuteliată și chiar apa de la robinet pot oferi un gust diferit. În funcție de sursa de unde provine, un izvor natural, un puț artezian sau un lac sau râu local, gustul poate face diferența în ceea ce privește probabilitatea de a o bea în mod constant. "Dacă este accesibil, încercați o altă sursă de apă", spune Moore. "Apa direct de la robinet față de apa filtrată poate avea un gust drastic diferit. Locul în care locuiți poate influența gustul apei, așa că, dacă ați renunțat la apă cu mulți ani în urmă, încercați sursa actuală de apă."

Consumați alimente bogate în apă

Dacă ideea de a bea 11 pahare de apă pe zi vă face să vă simțiți învins, amintiți-vă întotdeauna că puteți mânca pentru a vă atinge acest obiectiv de hidratare. "Apa din alimente contează", spune Moore. "Adăugați o mulțime de alimente bogate în apă, cum ar fi pepenele, salata verde, roșiile și castraveții, pentru a rămâne atât hrănit, cât și hidratat.", potrivit realsimple.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel