6 greșeli de curățare a bucătăriei care îți pot pune sănătatea în pericol, potrivit experților

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor JESHOOTS.COM
Sursa foto: unsplash, autor JESHOOTS.COM

Se spune că bucătăria este inima unei case. Este locul în care oamenii tind să se adune în timpul petrecerilor (indiferent cât de înghesuită este) și este probabil locul în care vă petreceți o bună parte din zi - fie că vă umpleți sticla de apă, vă uitați în frigider în căutarea unei gustări satisfăcătoare sau pregătiți cina. Pentru că este folosită atât de mult, este logic că bucătăria este probabil și camera în care petreceți cel mai mult timp făcând curățenie. De aceea, este important să evitați câteva greșeli comune de curățare a bucătăriei, despre care experții spun că v-ar putea pune în pericol sănătatea.

Citiți mai departe pentru a afla ce spun profesioniștii în curățenie că ați putea face greșit atunci când vă curățați bucătăria și ce ar trebui să faceți în schimb.

Schimbarea buretelui de vase

De cât timp stă buretele pe care îl folosești lângă chiuvetă?

"Un burete este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, mai ales atunci când este folosit pentru o perioadă îndelungată", spune Armeka Townsend, expert în curățenie. "Folosirea unui burete murdar pentru a curăța ustensilele sau suprafețele poate răspândi bacteriile, ducând la intoxicații alimentare și alte probleme de sănătate."

Townsend recomandă să înlocuiți buretele de bucătărie "la fiecare câteva săptămâni" și spune că îi puteți igieniza între utilizări "încălzindu-i la microunde timp de un minut sau punându-i în mașina de spălat vase".

Utilizarea înălbitorului

Pentru unii dintre noi, doar mirosul de înălbitor este suficient pentru a semnala curățenia - dar, de fapt, experții descurajează folosirea înălbitorului pentru a vă curăța casa, din diverse motive.

"Multe produse care conțin înălbitor au compuși care conțin clor", spune pentru Best Life expertul în mucegai și calitatea aerului Michael Rubino, fondatorul HomeCleanse. "Aceste vapori pot afecta negativ calitatea aerului din interior și pot declanșa reacții adverse pentru sănătate".

De fapt, spune Rubino, înălbitorul nici măcar nu este un dezinfectant atât de eficient pe cât ați putea spera. Când vine vorba de mucegai, el notează: "Rădăcinile mucegaiului pot crește în interiorul suprafeței în sine, în funcție de porozitate. Pentru a scăpa de colonie, trebuie să o tratezi ca pe o buruiană și să o smulgi din rădăcini. În caz contrar, poate să crească imediat la loc. Înălbitorul nu se poate ocupa eficient de rădăcinile de pe suprafețele poroase și semiporoase, permițând contaminării să persiste."

Combinarea produselor de curățare

Dacă te apuci cu adevărat să freci și să igienizezi bucătăria, ai putea crede că este un caz de "cu cât mai mulți, cu atât mai bine" atunci când vine vorba de produse de curățare. Dar dacă folosiți mai multe spray-uri, șervețele și dezinfectanți, fiți prudent.

"Combinarea diferitelor produse de curățare poate crea gaze toxice, care pot fi dăunătoare dacă sunt inhalate", explică Townsend. "De exemplu, amestecarea înălbitorului și a amoniacului produce gaz cloramină, care poate provoca probleme respiratorii și chiar duce la deces. În mod similar, amestecul de înălbitor și un detergent pe bază de acid poate produce gaz clor, care poate provoca iritații la nivelul ochilor, pielii și sistemului respirator." (Un motiv în plus pentru a sări peste înălbitor cu totul!)

Ea subliniază importanța citirii și respectării instrucțiunilor de pe produsele pe care le folosiți pentru a curăța - și, pentru a fi în siguranță, spune să evitați combinarea acestora și să deschideți o fereastră sau să puneți în funcțiune un ventilator pentru a vă asigura că bucătăria este ventilată în timp ce faceți curățenie, potrivit bestlife.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel