5 ingrediente din bucătărie pe care nu ar trebui să le aplici NICIODATĂ pe față. Îți pot face RĂU

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Raphael Lovaski
Sursa foto: unsplash, autor Raphael Lovaski

Tendința de îngrijire a pielii de a apela la produse naturale a luat amploare în ultima vreme. Persoanele reticente în a folosi produse de înfrumusețare pe bază de substanțe chimice cumpărate din magazine înclină să includă ingrediente din bucătărie în rutina lor obișnuită de îngrijire a pielii. Ingredientele din bucătărie ușor de obținut și la prețuri accesibile sunt din ce în ce mai des folosite ca produse de curățare, exfoliante, tonice și măști de față, deoarece multe persoane au percepția că produsele naturale nu dăunează pielii. Cu toate acestea, această concepție greșită poate duce la rezultate dezastruoase, deoarece multe ingrediente din bucătărie nu sunt potrivite pentru a fi aplicate pe față. 

 

Iată care sunt ingrediente din bucătărie pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe față:

LĂMÂIA

Datorită conținutului bogat de antioxidanți din lămâie, multe persoane o folosesc direct pe față pentru a rezolva problemele de pigmentare și pentru a ilumina pielea. Cu toate acestea, lămâia este foarte acidă în natură, iar ingredientul de bucătărie poate perturba echilibrul pH-ului pielii și poate provoca reacții alergice severe, uscăciune excesivă, roșeață și exfoliere a pielii. Simptomele se pot chiar agrava dacă ai un tip de piele sensibilă sau problematică. Astfel, asigurați-vă că stați departe de aplicațiile topice cu lămâie, mai degrabă folosiți câteva picături de suc de lămâie în masti de față pentru cele mai bune rezultate.

ZAHĂR

Țineți-vă mâinile departe de zahărul folosit în exfoliantele pentru față, deoarece marginile ascuțite ale acestuia pot afecta țesuturile sensibile ale feței. Microrupturile de la suprafața pielii cauzate de utilizarea exfoliantului cu zahăr alb obișnuit pot duce la inflamații, iritații, roșeață, uscăciune și alte probleme ale pielii. Persoanele cu probleme legate de acnee nu ar trebui să folosească niciodată sare albă sau zahăr alb, deoarece aplicarea lor ar putea duce la cicatrici, roșeață și mai multe inflamații.

BICARBONAT DE SODIU

Spălarea feței cu bicarbonat de sodiu sau aplicarea ingredientului ca mască de față sau exfoliant fizic poate elimina bariera protectoare de ulei a pielii și o poate lăsa vulnerabilă la infecții și acnee. Pe lângă faptul că perturbă flora bacteriană sănătoasă și echilibrul delicat al enzimelor, aplicarea bicarbonatului de sodiu poate duce la o mai mare sensibilitate la soare și hiperpigmentare. Astfel, lăsați produsul chimic mai bine ca remediu pentru arsuri la stomac decât să vă dăuneze pielii prin utilizarea sa.

SCORȚIȘOARA

În timp ce scorțișoara este un condiment excelent datorită gustului și aromei sale deosebite, condimentul cald nu trebuie folosit direct pe piele. Ingredientul este rar întâlnit în orice produs de îngrijire a frumuseții, deoarece scorțișoara este un iritant comun. Dacă totuși dorești să folosești ingredientul de bucătărie în rutina ta de îngrijire a pielii, atunci asigură-te că adaugi condimentul cu miere, ulei de măsline etc. pentru o piele netedă și fără imperfecțiuni.

ULEIUL VEGETAL

În timp ce unele persoane au obținut rezultate foarte bune folosind ulei vegetal pe piele, multe au regretat decizia lor în mare măsură. Folosirea uleiurilor vegetale ar putea adăuga un plus de hidratare la suprafața pielii, dar poate duce, de asemenea, la înfundarea porilor, acnee și un aspect strălucitor. În plus, uleiurile rafinate sunt foarte procesate cu substanțe chimice, iar folosirea lor pe față nu ar face decât să provoace daune pielii. Dacă aveți pielea uscată, folosiți doar uleiuri presate la rece și uleiuri organice pe bază de plante, potrivit timesofindia.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel