Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Botond (UDMR): Am crezut că pentru libertate nu se mai luptă cu săbii și arme de foc. Mesajul lui Nicolae Ciucă

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social

Liderul UDMR a transmis un mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, respectul său și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare. 

„Cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vă asigur, din nou, de respectul meu personal și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare. Vă doresc, dumneavoastră, cetățenilor români de etnie maghiară, să aveți o sărbătoare binecuvântată, bucurându-ne să ne regăsim uniți în diversitatea Uniunii Europene din care facem parte. Anii de pandemie și recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc și mai aproape, împărtășind aceste momente grele, prin solidaritate între noi și mai ales față de prietenii și vecinii noștri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului”, a transmis Nicolae Ciucă.

”Războiul amenință viitorul”

Csoma Botond a amintit despre evenimentele care au loc în Ucraina, exprimându-și temerea că războiul amenință viitorul comunității maghiare din Ucraina.

„Timp de mulți ani, am crezut că pentru libertate nu se mai luptă cu săbii și arme de foc ca în 1848-1849. Deși nu libertatea noastră este în joc, războiul groaznic în apropierea granițelor noastre amenință viitorul cetățenilor din Ucraina, inclusiv al comunității maghiare din Transcarpatia”, a arătat Csoma Botond.

Liderul UDMR spune că evenimentele organizate în această zi duc la creșterea coeziunii comunității maghiare. 

„Comunitățile puternice pot produce rezultate, iar pentru o comunitatea puternică avem nevoie de evenimente, precum balul desfășurat în comuna Suatu, sau reprezentațiile de la Suceagu, marșul și adunarea la clădirea Hotelului Biasini, în Cluj”, a spus Botond.

Citește și: SUA: Modelele computerizate arătau că Rusia va CÂȘTIGA în 72-96 de ore. Războiul în Ucraina nu decurge cum credea Putin

Premierul a spus că spiritul toleranței și al armoniei, în care toate minoritățile beneficiază de drepturi constituționale egale, ne oferă azi ocazia de a ne manifesta generozitatea și recunoștința.

Ciucă a transmis „La mulți ani tuturor maghiarilor din România și de pretutindeni!”.

La ultimul referendum din România, datele au arătat că minoritatea maghiară a fost cea mai numeroasă din țară, reprezentând 6,5% din populație.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel