Zermatt este izolată. Riscul de inundații întrerupe conexiunile feroviare și rutiere

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Inundații
Inundații

Faimoasa staţiune elveţiană de schi Zermatt a rămas izolată de restul lumii începând de vineri după-amiază din cauza riscului de inundaţii, o situaţie care a dus la oprirea conexiunilor feroviare şi rutiere, informează AFP.

Furtunile violente din ultimele zile, împreună cu topirea abundentă a zăpezilor din acest sezon, au cauzat inundații în pitorescul sat de la poalele piscului Matterhorn. Râul Vispa a ieșit din matcă provocând daune semnificative.

Compania feroviară Matterhorn Gotthard Bahn a anunțat vineri după-amiază că trenurile nu mai circulă între orașul Visp și Zermatt din cauza riscului de inundații. În schimb, a fost stabilită o linie de autobuze înlocuitoare între Visp și Tasch, la aproximativ cinci kilometri nord de Zermatt.

În plus, școlile din celebrul sat turistic au fost închise, conform unei declarații a unui angajat comunal pentru agenția de presă Keystone-SDA.

Imagini publicate pe reţelele de socializare arată o parte din aleile de pe malurile râului Vispa invadate de un torent de apă noroioasă care curge cu mare viteză la vale.

Autorităţile din cantonul Valais au interzis populaţiei să se plimbe pe malurile Ronului din cauza riscului ridicat de inundaţii. Interdicţia se aplică şi în localitatea vecină Chablais, din cantonul Vaud, şi va rămâne în vigoare până luni seară.

Debitul Ronului, în prezent situat la un nivel ridicat, va continua să crească până când va atinge o valoare maximă vineri spre sfârşitul după-amiezii sau în timpul serii, potrivit Autorităţii cantonale de control al inundaţiilor din Valais (OCC), care se ocupă de coordonarea resurselor alocate pentru combaterea inundaţiilor. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel