Zeci de cămile BOTOXATE au fost descalificate de la un concurs de frumuseţe. Proprietarii, amendați pentru că au ”umblat” la cămile

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 10 dec 2021, 18:40 | Categorie: Lifestyle
Foto: pexels
Foto: pexels

Peste 40 de cămile au fost eliminate dintr-un important concurs de frumuseţe, ținut în Arabia Saudită.

Cămilele aveau diverse operații precum injectări cu botox şi liftinguri faciale, proceduri ilegale la acest tip de eveniment şi care sunt practicate pentru a ameliora aspectul animalelor înscrise în concurs.

Potrivit SPA, este vorba despre cel mai mare număr de astfel de cazuri constatate de la prima ediţie a acestui festival foarte popular în Golful Persic.

Agenţia de ştiri saudită SPA a informat că 43 de cămile au fost descalificate după ce reprezentanţii unui comitet medical de specialitate, care examinează animalele înainte de eveniment, au detectat acest tip de înşelăciune, relatează Agerpres..

Comitetul medical al Festivalului Cămilelor Regelui Abdulaziz, aflat anul acesta la cea de-a şasea ediţie, a depistat 16 cazuri de injectări cu botox şi 27 de liftinguri faciale în rândul animalelor participante.

Sume mari puse în jocProprietarii animalelor recurg la astfel de proceduri estetice, precum liftingul facial pentru a scoate în evidenţă genele cămilelor şi injecţiile cu botox pentru a diminua ticurile nervoase sau pentru a relaxa botul animalelor.

Citește și: Interdicție pe viață! Cei născuți după 2008 nu mai pot cumpăra țigări în această țară

Organizatorii festivalului "depun mari eforturi pentru a combate orice formă de înşelăciune privind înfrumuseţarea aspectului animalelor", informează SPA. Sunt utilizate aparate pervormante cu raze X sau de tip sonar, pentru a detecta eventualele fraude.Scopul acestor "manipulări", notează agenţia de ştiri saudită, este de "ameliora aspectul lor general, cu scopul de a le creşte preţul, de a-i înşela pe cumpărători sau pentru a câştiga marele premiu", care poate ajunge la câteva milioane de dolari. 

Proprietarii cămilelor câștigătoare primesc premii în bani, iar recunoașterea înseamnă că pot vinde animalele la prețuri mai mari, notează CNN.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite