Wizz Air extinde numărul biletelor cu tarife speciale pentru pasagerii Blue Air

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Wizz Air suspendă zborurile din România spre cinci orașe din Europa / Sursa foto Agerpres
Wizz Air suspendă zborurile din România spre cinci orașe din Europa / Sursa foto Agerpres

Wizz Air a decis să extindă tarifele speciale pentru clienţii Blue Air afectaţi de zborurile anulate ale companiei şi oferă acestora mai multe alternative de zbor.

Potrivit unui comunicat al companiei, pasagerii Blue Air pot rezerva zboruri Wizz Air pe rute selectate, la tarife de la 49,99 euro, folosind codul rezervării Blue Air, scrie Agerpres.

Rezervările se pot efectua prin intermediul website-ului de tarife speciale al Wizz Air, respectiv https://wizzair.com/en-gb#/rescue.

"Decizia arată încă o dată angajamentul companiei faţă de piaţa din România şi dorinţa de a le asigura călătorii accesibile pasagerilor români", se spune în comunicat.

Anunţul vine imediat după ce Wizz Air a prezentat o expansiune majoră în România, cu cinci aeronave adăugate bazei din Bucureşti, precum şi creşterea capacităţii din Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi şi Sibiu.

Au fost anunţate noi rute de la Bucureşti către Atena, Praga şi Larnaca, iar frecvenţele au crescut în cazul a peste 30 de rute existente, inclusiv spre destinaţii populare, precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid şi Tel Aviv.

În urma acestui anunţ, Wizz Air va adăuga 2,6 milioane de locuri suplimentare pe piaţa din România.

"Am decis să extindem tarifele speciale pentru clienţii Blue Air şi să le oferim mai multe opţiuni într-o perioadă de incertitudine. Pasagerii pot rezerva pe site-ul web pentru tarife special al Wizz Air pentru a se întoarce acasă la familiile şi prietenii lor sau pentru a merge în vacanţele pe care şi le-au planificat şi merită să le aibă", a spus Evelin Jeckel, Acting Network Officer of Wizz Air.

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creştere şi cea mai sustenabilă din Europa, operează o flotă de 165 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri şi aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.

Citește și:

Blue Air a suspendat toate zborurile până luni. Tarom, WizzAir și Ryanair, măsuri

Românii blocaţi pe aeroporturi după suspendarea zborurilor companiei Blue Air vor fi aduşi în ţară cu avioane Tarom

Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate, după suspendarea zborurilor companiei Blue Air, vor fi aduşi în ţară cu avioane Tarom. Aproximativ 3.000 de oameni sunt afectaţi de această situaţie. Ei au la dispoziţie un număr de telefon special, gestionat de Ministerul de Externe sau pot solicita ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României, scrie Rador.

Executivul a convocat aseară o celulă de criză, în contextul în care compania Blue Air şi-a suspendat toate zborurile interne şi externe până luni, aceasta după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu i-a blocat conturile pentru o datorie de peste 28 de milioane de lei, iar operatorul aerian nu poate achita costurile pentru combustibil.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat ce pot face românii afectaţi de această situaţie pentru a reveni în ţară.

”Îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, a fost activat un număr unic al call center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Este 0040751084537. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care se află în aeroporturi din afara ţării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă, în siguranţă”.

Citește mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel