Blue Air a suspendat toate zborurile până luni. Tarom, WizzAir și Ryanair, măsuri

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: flickr, Dylan Agbagni
Foto: flickr, Dylan Agbagni

Blue Air a decis să suspende toate zborurile, până luni.

Românii blocaţi pe aeroporturi după suspendarea zborurilor companiei Blue Air vor fi aduşi în ţară cu avioane Tarom

Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate, după suspendarea zborurilor companiei Blue Air, vor fi aduşi în ţară cu avioane Tarom. Aproximativ 3.000 de oameni sunt afectaţi de această situaţie. Ei au la dispoziţie un număr de telefon special, gestionat de Ministerul de Externe sau pot solicita ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României, scrie Rador.

Executivul a convocat aseară o celulă de criză, în contextul în care compania Blue Air şi-a suspendat toate zborurile interne şi externe până luni, aceasta după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu i-a blocat conturile pentru o datorie de peste 28 de milioane de lei, iar operatorul aerian nu poate achita costurile pentru combustibil.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat ce pot face românii afectaţi de această situaţie pentru a reveni în ţară.

”Îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, a fost activat un număr unic al call center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Este 0040751084537. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care se află în aeroporturi din afara ţării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă, în siguranţă”.

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă este sceptic cu privire la posibilitatea ca Tarom să preia în totalitate călătorii Blue Air, aflați în aeroporturi.

”Problema este că Tarom nu are capacitatea asta (să repatrieze toți pasgerii n.r.). Este exact genul de minciună `Stați liniștiți, neocupăm noi`. Tarom are puține aeronave și nu va putea executa toate zborurile de repatriere.”

Wizz Air și Ryanair anunţă tarife speciale pentru pasagerii Blue Air

Compania aeriană Wizz Air oferă zboruri cu tarife speciale pentru clienţii Blue Air afectaţi de decizia operatorului de a suspenda toate cursele programate de pe aeroporturile din România până luni, 12 septembrie.

Potrivit unui comunicat al Wizz Air, remis, miercuri, Agerpres, pasagerii afectaţi pot rezerva bilete pe zboruri Wizz Air cu tarife începând de la 49,99 euro folosind codul rezervării Blue Air.

O măsură similară a luat și compania Ryanair, ale cărei oferte pentru pasagerii afectați de anularea curselor Blue Air pornesc de la 49,99 euro.

Tánczos Barna: Cer Blue Air să reia zborurile imediat

Ministrul mediului spune că blocarea conturilor de către AFM nu justifică niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

”Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-şi onoreze obligaţiile faţă de călători, să-şi onoreze obligaţiile faţă de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeşalonare a acestei datorii şi de a rezolva pe cale legală acest diferend”, spune Barna.

Drulă: Tánczos Barna a tras cablul din priză la Blue Air

”Blue Air e plină de datorii și i-a tras cablul din priză domnul Tánczos Barna. Aici e fascinant: cum poate domnul Tánczos Barna să scoată cablul din priză, fără să știe șeful lui, domnul Ciucă. Întreaga poveste miroase foarte urât”, conchide șeful USR.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel