‘What A Wonderful World’ interpretat de Louis Armstrong primește certificare istorică de 5x platină

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Facebook
Captura Facebook

Înaintea lansării viitorului album live Louis in London, legendara piesă "What a Wonderful World" a lui Louis Armstrong a fost certificată de RIAA cu 5 discuri de platină, marcând vânzări cumulate de peste 5 milioane de exemplare în SUA de la prima sa lansare în 1967.

Pentru a celebra acest moment important, Verve Records a lansat videoclipul oficial al interpretării piesei.

Introdus în GRAMMY® Hall of Fame în 1999, "What A Wonderful World" este unul dintre cele mai îndrăgite și vândute standarde muzicale din toate timpurile. Piesa a obținut certificări internaționale, inclusiv de 5x Platină în Canada, 1,5x Platină în Germania și Platină în Marea Britanie, Danemarca, Italia, Franța și Spania. Noua certificare RIAA a fost acceptată de Wynton Marsalis, coleg trompetist și președinte al Louis Armstrong Educational Foundation, în numele lui Louis Armstrong și al Louis Armstrong Estate.

Înregistrat live la BBC pe 2 iulie 1968, la doar câteva săptămâni după ce "What A Wonderful World" a ajuns pe primul loc în topurile britanice și a devenit cel mai bine vândut single din Marea Britanie în acel an, Louis in London îl surprinde pe Louis Armstrong în formă strălucitoare în ultima sa mare performanță.

Colecția de 13 melodii include șase piese inedite: "What A Wonderful World," "(Back Home Again) In Indiana," "You'll Never Walk Alone," "Ole Miss," "Blueberry Hill" și "Hello, Dolly!". Albumul va fi lansat în format digital, pe CD și pe vinil negru standard și vinil albastru exclusiv, însoțit de note de prezentare ale biografului lui Armstrong și director al colecțiilor de cercetare pentru Louis Armstrong House Museum, Ricky Riccardi, vineri, 12 iulie.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel